Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

Sığınmacılar bu kez de İpsala'yı deniyor

Sığınmacılar bu kez de İpsala'yı deniyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-28 09:12:05

Sığınmacılar bu kez de İpsala'yı deniyor
Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçme umuduyla yola çıkan sığınmacılar bu kez de İpsala Sınır Kapısı'na yöneldi.

Sosyal medya aracılığıyla yayılan "Almanya'nın çok sayıda sığınmacı alacağı" söylentisi üzerine Edirne'ye gelen sığınmacılar, yaklaşık 10 gün süren bekleyişin ardından geri dönmüşlerdi.

Sığınmacılar bu kez de İpsala Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a geçme umuduyla ilçeye yönelmeye başladı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat doğrultusunda ilçeye giden yolların tamamında kontrol noktaları oluşturdu. Mevcut güvenlik noktalarındaki denetimler artırıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dünden bu yana İpsala'ya otobüsle gelen yaklaşık 100 sığınmacıyı geri gönderdi. İçişleri Bakanlığının genelgesi uyarınca sığınmacıları, kimlik kartında yazan il dışına taşıyan otobüs firmalarına da "emre aykırı davranış" nedeniyle para cezası uygulandı.

İstihbarat doğrultusunda İstanbul'dan İpsala'ya çok sayıda polis ekibi yönlendirildi.

Ekiplerin, kontrolleri sürüyor.

- Pazarkule Sınır Kapısı'ndan geçememişlerdi

Yunanistan'a geçme umuduyla 2 hafta önce İstanbul'dan Edirne'ye gelen sığınmacılar, 4 gün otoban kenarındaki boş arazide bekleyişlerinin ardından sınıra yürümek istemişti.

Jandarma ve polisin barikatına zaman zaman mukavemet gösteren sığınmacılar ikna edilerek Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de yapıldığı Er Meydanı ve çevresine götürülmüşlerdi.

Burada yaklaşık bir hafta daha bekleyen sığınmacılar, AB Liderler Zirvesi'nden de umdukları kararın çıkmaması üzerine Kurban Bayramı'nın ilk günü kendi istekleriyle geri dönmüşlerdi.

Haber Ara