Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

'Sığınmacı kabul etmemiz imkansız'

Polonya Başbakanı Szydlo, sığınmacı kabul etmelerinin imkansız olduğunu söyledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-24 05:16:58

'Sığınmacı kabul etmemiz imkansız'

Ajanslarda yer alan bilgide; Polonya Başbakanı Beata Szydlo, Brüksel saldırılarının ardından, daha önce AB ülkeleri arasında varılan anlaşma gereği almayı vaat ettiği 7 bin sığınmacının ülkeye kabul edilmesinin artık mümkün olmadığını söyledi.

Polonya'nın Superstacja kanalına açıklamalarda bulunan Szydlo, "Avrupa Birliği'nin (AB) tüm üyeleri, sığınmacı krizini çözmek için bir anlaşmaya vardı. Ancak şu anda Polonya'nın sığınmacıları kabul etmesi mümkün değil. Böyle bir olasılık görmüyorum" dedi.

Brüksel'de meydana gelen "terör" olaylarına ilişkin Szydlo, Avrupa'nın teröristlere karşı stratejisini değiştirmesi ve daha etkili davranması gerektiğini de dile getirdi. 

Szydlo, "Terörle baş etmek ve terörü yenmek için, Avrupa tüm gücünü birleştirmelidir. Bu olaylara artık 'yeter' demek zorundayız. Teröristler Avrupa'da daha cesurca ve cezasız faaliyet yürütmektedirler. Avrupa'yı sarsan bu veba ile yüzleşmek gerekir" diye konuştu.

AB ülkelerinin 22 Eylül 2015'te üzerinde anlaşmaya vardıkları sığınmacı yerleştirme planı gereğince Polonya, 7 bin sığınmacıyı kabul edeceğini vaat etmişti.

Haber Ara