Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Sığınmacı çocuklara bağış

İsveçli iş adamı Roger Akelius, Suriyeli sığınmacı çocukların gereksinmelerinde kullanılmak üzere yaklaşık 10.7 milyon euro tutarında bağış yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-07 13:09:17

Sığınmacı çocuklara bağış

Ajanslarda yer alan habere göre: İsveçli iş adamı Roger Akelius uluslararası yardım kuruluşu SOS Çocuk Köyleri'ne, Suriyeli sığınmacı çocukların gereksinmelerinde kullanılmak üzere yaklaşık 10.7 milyon euro tutarında bağışta bulundu.

Roger Akelius kurucusu olduğu Akelius Vakfı aracılığı ile yaptığı bağış hakkında konuşurken ‘‘Avrupa ülkelerinin sığınmacılara yardım konusunda egoist isteksizliği karşısında çok kızgınım'' dedi.

Gayri menkul piyasasında büyük bir servet edinen Roger Akelius daha önce de 2014 yılında İsrail'in Gaza'ya saldırısında mağdur olan Filistinli çocuklar için de yaklaşık 10 milyon euro yardımda bulunmuştu.

HAİTİ VE FİLİPİNLER'E DE BAĞIŞ YAPMIŞTI

Akelius bunun yanı sıra Haiti depreminden ve Filipinler'deki tayfundan sonra da Çocuk Köyleri Örgütü'ne milyonlarca euro bağışta bulunmuştu.

İsveç Svenska Dagbladet gazetesine konuşan Roger Akelius ‘‘Yahudilere (Nazi döneminde) yeterli yardımda bulunamadığımız için utanıyorduk. Ama şimdi o günkünden çok daha kötüyüz. Uzun zamandır sığınmacı tartışmalarını izliyorum. Avrupa'daki hiper egoist tartışmaları duydukça kızgınlığım artıyor. Boğulmakta olan insanların önüne tel örgüler çekmek dehşet verici bir şey'' dedi.

Resmi kurumlar dışında bir sivil toplum kuruluşu olan Çocuk Köyleri Örgütü 1949 yılında Avusturyalı Herman Gmeiner tarafından kurulmuş, daha sonra diğer başka ülkelerde de kurulmasının ardından SOS-Kinderdorf International adı altında bir çatı örgütünde biraraya gelmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara