Dolar

32,3326

Euro

35,1252

Altın

2.303,54

Bist

9.079,97

'Sığınmacı avcısı' hakkında soruşturma başlatıldı

Bulgaristan'da savcılık “sığınmacı avcısı” olarak bilinen ırkçı Gospodin Valev hakkında etnik ayrımcılığı kışkırttığı iddiası ile soruşturma açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 16:50:58

'Sığınmacı avcısı' hakkında soruşturma başlatıldı

Sredets Bölge Savcılığından yapılan açıklamada Valev hakkında, etnik ayrımcılıkta bulunduğu ve şiddet uygulayıp nefreti körüklediği suçlamasıyla soruşturulma açıldığı ifade edildi.

Valev ise yaptığı açıklamada Bulgaristan'ın ulusal çıkarları uğruna faaliyet gösterdiğini iddia ederek, "Bugün de gerekirse aynı şeyi tekrar yaparım. Hüküm giysem bile cezamı Bulgaristan'da çekerim. Ben Bulgaristan adına mücadele veriyorum" dedi. Savcılığa karşı tepkili olmadığını belirten Valev, "Bu sığınmacılar sınırdaki tel örgü engelleri keserek yasa dışı yoldan giriş yapmak yerine ülkenin yasal gümrük kapılarından girseydi, benimle de karşılaşmazdı" dedi.

'Bulgaristan sınırında sığınmacılara işkence' iddiası Valev'in mahkemeye sevk edilmesi durumunda 4 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceği belirtildi. Valev, şubat ayında ülkenin doğusundaki Dolno Yablanovo köyü yakınındaki sınırdan ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapan 15 sığınmacıyı tartaklamış ve kaydettiği şiddet içeren görüntüyü sosyal medyadaki hesabından yayınlamıştı.

Haber Ara