Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Sıfır daireden beklentiniz nedir?

Yeni konutların “sıfır daire” özelliğiyle ilk kez yeni ev sahibi tarafından kullanacak olması avantaj olarak göze çarpıyor. Peki hangi avantajlar var?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-07 18:40:02

Sıfır daireden beklentiniz nedir?

Yeni bir ev sahibi olmak isteyenleri konut seçiminde iki seçenek bekliyor: İkinci el bir ev veya yeni konut binasından bir daire… İkinci el evler fiyat olarak daha uygun olsa da, yatırım değil yaşamak için bir ev arayanların tercihi yeni konutlardan yana oluyor. Konut kredisi faizlerinin düşmesi ve avantajlı ödeme koşulları yeni konut projelerine olan talebi artırıyor.

Tercihlerinizi belirlerken...

Birikimlerini değerlendirerek peşinat, konut kredisi veya senetle projeden ev sahibi olanlar için öncelikli nedenlerin başında, dairenin bulunduğu binanın yeni ve deprem yönetmeliklerine uygun, bir başka deyişle sağlam olması geliyor.
Kimileri satın alacağı yeni evinde ilk kez yaşayan olmak isteyebiliyor. Yeni konutların “sıfır daire” özelliğiyle ilk kez yeni ev sahibi tarafından kullanacak olması bir diğer avantaj olarak göze çarpıyor

Bir gayrimenkulün değerine değer katan birçok özellik bulunuyor. Bunların başında yer aldığı bölge, ulaşım kolaylığı, okul veya hastane yakınında bulunması gibi özellikler geliyor. Aynı zamanda yaşı 0-5 arasında olan, genç bir binada satın alınan daireler de güvenlik, deprem yönetmeliğine uygunluk gibi nedenlerle yüksek emlak değerine sahip oluyor.
Konut projelerinin sosyal donatılar olarak tanımlanan spor, eğlence, havuz, park, otopark, güvenlik gibi hizmetleri sunması da birikim sahibi vatandaşları konut projelerindeki birinci el dairelere yöneltiyor.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara