Dolar

32,5773

Euro

34,8224

Altın

2.419,07

Bist

9.645,02

Sıfır Araç Satışları Her Yerde Düşüşte

Normalde 3.6 milyon olarak sıfır araç pazarı A.B.D.’de düşüşte. 2.3 milyona yakınsayak rakamlar korkutuyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-25 09:51:29

Sıfır Araç Satışları Her Yerde Düşüşte

En büyük pazar payına sahip markalar Ford, Hyundai, Toyota ve General Motor olurken tüketicilerin özellikle geleceği kestiremiyor olmaları yatırım yapmalarının önüne geçiyor.
Sıfır araç, A.B.D'de bayiden çıktığı an değer kaybına uğruyor. Pazarın nabzını tutan JD POWER, yaptığı istatistiğe göre en büyük darbeyi büyük araç ve pikapların aldığını belirtiyor.
Daha önce görülmemiş zamanlardan geçtiklerini belirten yetkililer ise bu durumun beklenen bir durum olduğunu ve henüz işten çıkarmaya ihtiyaç duymadıklarını belirtiyor.
Buna rağmen asıl geliri araç satışlarından olan bayiler isyanda.
Kampanyalar ve indirimlerle araç satışları ayakta tutulurken sektörün daralması ihtiyaç sahiplerini özellikle ikinci el otomobillere itiyor.
Toyota satış müdür yardımcısı Cynthia Tenhous düzenlediği konferansta özellikle bazı malzemelerin erişebilirliğinin azalması ve üretim sayılarının sekteye uğraması satışları da etkileyebiliyor yönünde açıklamalarda bulunmuştu.
Üreticiler ise envanterlerinin tükenmesinden ve yenilerini üretmenin sürdürülebilir olmamasından şikayetçi. Tüm bu vizyon çerçevesinde ikinci el otomobil satışlarının sadece ülkemizde değil tüm global arenada da artacağını beklemek mümkün görünüyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara