Dolar

32,4989

Euro

34,9316

Altın

2.431,50

Bist

9.716,77

Shturbabin 'ışığı' gördü

Eskrim Milli Takımlar Başantrenörü Valery Shturbabin: 'Büyükler kategorisinde elde ettiğimiz önemli dereceler, bize bir madalya ışığı yakıyor'- 'Çin'de madalya kazanmak zor ama imkansız değil' - 'Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız derecelerin üzerinde dereceler elde etmeye çalışacağız'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-18 13:02:29

Shturbabin 'ışığı' gördü
MUSA SAMUR - Eskrim Milli Takımlar Başantrenörü Valery Shturbabin, alt yaş kategorilerindeki başarıların ardından kamuoyunun büyüklerde de madalya beklentisine girdiğini belirerek, "Bu bir süreç. Tabii ki bu süreci kısaltmak ve başarıları daha kalıcı hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Azerbaycan asıllı Ukraynalı başantrenör Valery Shturbabin, yarın Çin'de başlayacak Dünya Eskrim Şampiyonası'na ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk eskriminin son yıllarda yıldız, genç ve 23 yaş altı kategorilerinde elde ettiği şampiyonluklara ve kazandığı madalyalara dikkati çekerek, kamuoyunun haklı olarak büyükler kategorisinde de madalya beklentisi içine girdiğini dile getirdi.

Büyükler kategorisinde başarının ancak bir süreç sonunda gelebileceğine vurgu yapan Shturbabin, "Bu bir süreç. Bu süreci kısaltmak ve başarıları daha kalıcı hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sporcuların da tempo olarak çok yorulsalar da özverili çalıştıklarını ifade eden Shturbabin, "Şu ana kadar yıldız, genç ve 23 yaş altı kategorilerinde elde ettiğimiz Avrupa ve dünya şampiyonluklarına büyüklerde ulaşamadık ya da madalya kazanamadık ama bu kategoride elde ettiğimiz önemli dereceler, bize bir madalya ışığı yakıyor. Umarım çalışmalarımızın karşılığını alırız." diye konuştu.


- Kısa zamanda gelen başarı


Shturbabin, kısa sürede alt yaş gruplarında önemli bir başarı ivmesi yakaladıklarını belirterek, "Şimdi bu sporcularımız yavaş yavaş üst yaş gruplarına doğru yükseliyor." dedi.

Madalya kazanamayan ancak bu yönde beklenti içinde oldukları sporcuların da bulunduğunu ifade eden Shturbabin, "Hep birlikte mükemmel bir sezon geçirirsek önümüzdeki sezon için madalyalar kazanmaya devam edebiliriz. Bunun için sporcularımızın mental olarak da kendilerini hazırlamaları gerekiyor. Bu doğrultuda özellikle bu sezon çok önem verdiğimiz uluslararası antrenman kamplarını gelecek yıl da sürdüreceğiz. Bu kamplar sporcularımızın gelişimine büyük bir katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.


- Yükselen başarı grafiği


Eskrimde tüm yaş kategorilerinde yükselen bir grafik yakalandığını söyleyen Shturbabin, "Özellikle büyükler kategorisinde ne durumda olduğumuzu görebilmemiz ve gelecek yılların planlamasını yapabilmemiz açısından Dünya Şampiyonası bu sezonun son fırsatı." şeklinde konuştu.

Dünya Şampiyonası için Japonya'da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini kaydeden Shturbabin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kılıçta Enver ve Iryna, flörede Martino ve İrem bu şampiyona için gerçekten çok iyi çalıştı. Tüm yaş kategorilerinde yükselen bir grafiğimiz var. Çok üst düzey sporcuların yarışacağı bu önemli organizasyonda madalya kazanmak zor ama imkansız değil. Yine de Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız derecelerin üzerinde dereceler elde etmeye çalışacağız."

Haber Ara