Dolar

32,5173

Euro

34,7871

Altın

2.422,17

Bist

9.672,31

SGK 2020 emeklilik yaşı hesaplama nasıl yapılır? Ne zaman emekli olurum?

Ne zaman emekli olurum? sorusu çalışma hayatında olan milyonlarca kişinin aklını kurcalıyor. Vatandaşlar SGK 2020 emeklilik yaşı hesaplama uygulaması ile ne zaman emekli olacağım sorusuna cevap buluyorlar. Peki emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? Normal şartlarda ne zaman emekli olurum? sorusunun detayları haberimizde.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-21 17:17:24

SGK 2020 emeklilik yaşı hesaplama nasıl yapılır? Ne zaman emekli olurum?

Milyonlarca kişi emeklilik hayali kuruyor. Ne zaman emekli olurum? sorusu çalışma hayatında olan herkesin aklını kurcalıyor. Vatandaşlar SGK 2020 emeklilik yaşı hesaplama uygulaması ile ne zaman emekli olacağım sorusuna cevap buluyorlar. Peki emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? Normal şartlarda ne zaman emekli olurum? SGK 2020 emeklilik yaşı hesaplama nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları haberimizde...

Emkli olmanın hayalini kuranlar neredeyse her gün emekli olacakları zamanın hesabını yapıyor. Emekli olmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Bunlardan en önemlileri prim gün sayısını doldurmak ve emeklilik yaşını doldurmak.

Emeklilik için gün sayanlar ya da çalışma hayatının ne zaman biteceğini merak eden vatandaşlar emeklilik hesaplama işlemi yapıyor. Vatandaşlar, emeklilik tarihini online emeklilik sorgulama hizmetleri ile hangi yılda ve yaşta emekli olabileceğini öğrenebiliyor. Peki, Ne zaman emekli olabilirim? İşte 2020 SGK Emeklilik yaşı hesaplama...

Emeklilik yaşı hesaplama uygulaması ‘Ne zaman emekli olurum?' sorusunun yanıtını arayan binlerce kişi tarafından sıklıkla kullanılıyor. Vatandaşlara bu alanda kolaylık sağlamak adına hesaplama sistemini aktif eden SGK gerekli bilgiler girildikten sonra emekli olma yaşını kullanıcının bilgisine sunuyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLACAĞIM? SORGULA

4-A HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

“Ne zaman emekli olurum?” uygulaması 2019 yılında da emeklilik yaşını merak eden kişiler tarafından kullanılıyor. Doğum tarihi, prim ödeme gün sayısı, cinsiyet ve 3600 günün doldurulduğu tarih gibi bilgilerin istendiği uygulamada tüm bilgiler girildikten sonra kişinin ne zaman emekli olacağı açıklanıyor.

Uygulama aynı zamanda e-devlet üzerinden de kullanılabiliyor. İşte emeklilik yaşı hesaplama ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Ne zaman emekli olurum (3)

NORMAL ŞARTLARDA NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Bu hizmet Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır. Hesaplamanın yapılabilmesi için karşınıza çıkan alanlara giriş yapılması gerekmektedir. Hesaplamalar kullanıcı tarafından girilen veriler üzerinden yapılmaktadır.

Sorgulama yapmak için öncelikle T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalı, ardından sistemin sizden istediği bilgileri doğru şekilde yazmalısınız. Tüm bu aşamaları eksiksiz şekilde geçtiğiniz takdirde, emeklilik hakkını elde etmeniz için gereken koşulların neler olduğu karşınıza çıkacak.


EMEKLİLİK YAŞI NASIL HESAPLANIR?

Yaş hesaplamak için kişiden istenen bilgiler şöyle; cinsiyet bilgisi (kadın ve erkekte emeklilik yaşı farklı olduğu için), malüliyet bilgisi, erken yaşlanma bilgisi, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, SSK prim ödeme gün sayısı, varsa diğer sandıklara ait gün sayısı, yine varsa askerlik gün sayısı, fiili gün sayısı, varsa yurtdışı gün sayısı, 3600 günün doldurulduğu tarih.

EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN 3 KOŞUL GEREKİYOR

İşçi, memur, Bağ-Kurlu ve erkek çalışan, kadın çalışan fark etmiyor; emeklilik için 3 koşul gerekiyor;

1- Belirli bir süre sigortalı olmak ki, burada işe giriş tarihi önemli ve bu süre kadın çalışan ile erkek çalışana göre değişiyor.

2- Belirli süre sosyal güvenlik kurumuna prim ödenmiş olması.

3- Yaş ki, emeklilik yaşı da kadın çalışan ile erkek çalışana göre değişiyor.

Ne zaman emekli olurum (2)

Haber Ara