Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Sezar dini

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-26 10:07:45

Sezar dini

Ben bir Müslüman'ım, Sezar dinini kabul edemem. Sezar dinini kabul edersem, İslam'dan çıkmış olurum, bu ise benim ebedî felaketime yol açar.

Bazı Müslümanlar zaruret varsa, geçerli fetva ve ruhsat almak şartıyla taqiye ve kitman yapabilir mi? Bence yapmamalı.

**

Bediüzzaman Said Nursî, mezarından kalkıp dünyaya bir baksa, Nurcu geçinen bazılarına çok haklı olarak çok öfkelenirdi.

*

Müslümanların altı ORTAK ana değeri şunlardır: İman, İslam, Kur'an, Sünnet, Şeriat, Ümmet. Bütün İslamî cemaatler, tarikatlar, sivil toplum kuruluşları ortaklaşa ve planlı programlı şekilde bu değerler için çalışmalı hizmet etmelidir.

*

Müslüman anne babaların çocukları konusunda yaptığı en büyük mantıksızlık şudur: Çocuğum doktor mühendis şu veya bu olsun. İleride iyi bir işi olsun, çok para kazansın, lüks bir hayat sürsün... Bu mantık manevî açıdan ölümcül bir mantıktır. Doğrusu şudur: Çocuğum iyi bir Müslüman olsun, iyi insan olsun, dinine vatanına milletine devletine (düzene değil) insanlığa ihlâsla ve akıllıca hizmet etsin. Allah'ın rızasını kazansın, ebedî saadete nail olsun, biz öldükten sonra onların yaptığı iyilikler, hayırlı işler bizim defterimize de yazılsın.

**

Önümüzdeki mübarek Ramazan'da iftar ziyafetlerine çağırılmamamı istirham ediyorum. Mazeretim: Yaşlılık ve sağlık problemlerimdir.

**

Geçmiş yıllarda içkili fuhuşlu lüks mekânlarda verilen bazı iftar yemeklerine katılmıştım. Cenab-ı Hak beni affetsin.

**

Bazı Müslümanlara: Benim iftarım, ötekilerin iftarlarından daha lüks, daha ihtişamlı, daha zengin çeşitli idi gibi şeytanî ve cahilî kuruntulara kapılmayınız. Böyle ahmaklıklar akıllı ve vicdanlı Müslüman'a yakışmaz.

**

Müslüman rüesaya: Namaz kılmayanların, oruç tutmayanların, İslam'dan uzaklaşanların, irtidat edenlerin, bunca fısk u fücurun, fuhşiyatın (azgınlığın) vebali sizin üzerinizedir. Siz birleşip vazife ve hizmetlerinizi hakkıyla yapsaydınız bu kadar kötülük olmazdı.

**

Bazı Feminist İslamcılar bir kadını Diyanet Başkanı yapmak istiyor ama halkın tepkisinden korkuyorlar.

**

Muhterem Diyanet İşleri Başkanı'na: Diyanet'e büyük sayıda kadın ilahiyatçı sokuluyor. Bunca kadın ilahiyatçıyı ne yapacaksınız?

**

Sadece sesi güzel olmakla iş bitmez. Müezzin dediğin usul erkân bilmeli, medenî ve kültürlü Müslüman olmalı.

**

Sadece İslam'da değil, bütün dinlerde tesettür vardır. Siz başı açık bir Hz. Meryem tasviri gördünüz mü?

**

Üniversitede okuyan Müslüman bir genç. Cebinde üç bin liralık bir telefon var ama elli liralık bir dolma kalem, bir de yine elli liralık defter yok, notlarını telefona yazıyor. Deftersiz kalemsiz Müslüman öğrenci... Telefona üç bin lira bulmuş ama deftere ve kaleme 100 lira bulamamış. Vah vah!..

**

Medyada seçimi kazanamamış bazı eski belediye başkanlarının milyonluk lüks ve ihtişamlı (görkemli) makam otomobillerinin resimlerini gördüm. Garip kalmış mahzun (hüzünlü) otolardı bunlar. İçim parçalandı.

**

Hak etmedikleri çalışmadıkları halde devlet ve belediye bütçelerinden maaş, ücret, para alanların bu aldıkları helal olmaz.

**

Sütçü beygirinin tayını fındıkla fıstıkla helva ile besleseniz o asla cins bir yarış atı olamaz.

**

Keşke İstanbul'a, bilhassa sur içine binlerce Japon kirazı ağacı dikilse de şehir baharda bir çiçek okyanusuna dönse, gözümüz gönlümüz açılsa. Elde bu kadar para, imkân varken bu iş neden yapılmıyor?

**

Bir dostumun Fransa'dan getirttiği üç mantık kitabını okuyorum. Fırsat bulursam, ömrüm vefa ederse bir İSLAM MANTIĞI kitabı yazmak istiyorum. Mantık herkese, bilhassa biz Müslümanlara çok lazım. Kur'an'ın Sünnetin ışığında mantık...

**

Ayasofya Camii İstanbul'un tapu senediydi. Kalktılar müze yaptılar.

**

Fatih'in Ayasofya vakfiyesindeki lanet...

**

Olgun ciddî oturaklı bir belediye başkanı popülizm ve demagoji yapmaz. Yapıyorsa bilin ki, o gayr-ı ciddî hafif bir başkandır.

**

Bir belediyede eski başkana ve kurmaylarına biftek, personele türlü yediriliyormuş. Böyle bir şey İslam'a ve vicdana aykırıdır. Hepsi aynı yemekleri yemeli.

**

Bugünkü bozuk düzen ve sistemin fitnesi fesadı bitmez.

*

Hilafet yıkılınca gövde başsız kaldı, İslamî hiyerarşi yıkıldı. Her kafadan ayrı bir ses çıkar oldu.

**

Ehl-i dünyaya: Sizin dünya meselelerinizin topunun, gayr-i müekked iki rekât namaz kadar kıymeti yoktur.

**

Dükkân, lokanta, pastahane, iş yeri sahibi Hacı beylere: Cuma ezanı okununca ticarete ara veriniz, iş yerlerinizi kapatınız ve camiye seğirtiniz.

Haber Ara