Dolar

32,5683

Euro

34,9289

Altın

2.425,54

Bist

9.722,09

Seyhan'da Bu Yaz 20 Bin Çocuk Yüzme Öğrenecek

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 'Portatif Yüzme Havuzu Projesi' ikinci yılında da yoğun ilgi görüyor. Geçen yıl ilki düzenlenen ve 8 bin çocuğun ücretsiz yüzme eğitimi aldığı projede bu yıl öğrenci sayısının 20 bin olması planlanıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 11:28:26

Seyhan'da Bu Yaz 20 Bin Çocuk Yüzme Öğrenecek
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 'Portatif Yüzme Havuzu Projesi' ikinci yılında da yoğun ilgi görüyor. Geçen yıl ilki düzenlenen ve 8 bin çocuğun ücretsiz yüzme eğitimi aldığı projede bu yıl öğrenci sayısının 20 bin olması planlanıyor.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'de ilk kez Seyhan'da düzenlenen Portatif Yüzme Havuzu Projesi'nin pek çok başka şehre örnek olduğunu belirterek, "Yazın kavurucu sıcaklarında çocuklarımızın sulama kanallarına ve baraj gölüne kontrolsüz şekilde girip boğulmalarını önleyebilmek için bu projeyi geliştirdik. Eğer bir tek çocuğumuzun bile serinlemek isterken hayatını kaybetmesine engel olabildiysek bu bizim için başarıdır" dedi.

OKULLARIN BAHÇELERİ'NE PORTATİF YÜZME HAVUZU KURULUYOR

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın geliştirdiği proje kapsamında yaz aylarında kullanılmayan okul bahçelerine portatif yüzme havuzu kuruluyor. İlk yıl 8 bin çocuğun hem ücretsiz yüzme öğrendiği hem de sıcak havalarda serinleme fırsatı bulduğu projede bu yıl sayının 20 bine ulaşması planlanıyor.

Seyhan Belediyesi'nin projesi kapsamında bu yıl 14 okul bahçesinde Portatif Yüzme Havuzu kurulacak. Seyhan ilçesinde coğrafi bakımdan hemen her noktasından yürüme mesafesinde ulaşılabilir olmasına dikkat edilen noktalarda havuzların montaj işlemi başladı.

Hafta sonu açılması planlanan havuzların yaz ayları boyunca hizmet vereceği okulların isimleri şunlar; Karayusuflu İlkokulu, Adasokağı İlkokulu, Yıldırım Beyazıd Ortaokulu, Atatürk Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, Yeşilevler İlkokulu, Seyhan Belediyesi İlkokulu, Malazgirt Ortaokulu, Hacıbekir Talat İlkokulu, Yavuz Selim Ortaokulu, Taşkent İlkokulu, Kasım Sacide Ener Ortaokulu, Ziya Paşa Ortaokulu, 2000 Evler Ortaokulu ve Toki Şehit Fikret Yükseler İlkokulu.

KAYITLAR SÜRÜYOR

Portatif Yüzme Havuzu montajı devam eden okulların bahçesinde aynı zamanda kayıt işlemleri de sürüyor. Yüzme öğrenmek isteyen öğrenciler beraberlerinde velileriyle birlikte kimlik fotokopisi ve 2 vesikalık fotoğraf eşliğinde havuz kaydı yaptırabiliyor. Öğrencilere üzerlerinde kendi fotoğrafları bulunan Havuz Giriş Kartı verildiğinde kayıt işlemi tamamlanmış oluyor.

YÜZME KURSU AÇILIŞINDA MALZEMELER HEDİYE EDİLECEK

Seyhan Belediyesi'nin Portatif Yüzme Havuzlarında yüzme eğitimi almak için kayıt yaptıran öğrencilere kurs açılışında spor malzemeleri ücretsiz olarak hediye edilecek. Yüzme öğrencilerine havuzda kullanacakları şort, tişört, mayo ve bone ücretsiz olarak hediye edilecek.

Vatandaşlar çocuklarının ücretsiz yüzme eğitimi alacağı kayıt noktalarına büyük ilgi gösteriyor. Geçen yıl havuzdan yararlanan öğrencilerin uygulamadan son derece memnun kaldığını belirten vatandaşlar, "Bu yıl kendi çocuklarımızın da havuzlardan yararlanması için kayıt işlemlerimizi yaptırıyoruz" dediler.

Seyhan Belediyesi Ücretsiz Portatif Yüzme Havuzları Haziran ayının son haftasında açılacak ve Temmuzâ€"Ağustos ayları boyunca hizmet verecek.

Haber Ara