Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

Şeyh Kasım ile Devrim Muhafızları arasındaki bağlantı ortaya çıktı

Bahreyn Kralı Al Halife'nin danışmanı Hamer, 'İsa Kasım'ın, İran'ın projesinin bir parçası ve Devrim Muhafızları i ilişkisi olduğu ortaya çıktı.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 14:26:02

Şeyh Kasım ile Devrim Muhafızları arasındaki bağlantı ortaya çıktı

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife'nin danışmanı Nebil el-Hamer, İran'ın desteklediği Şeyh İsa Ahmed Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına verilen tepkinin"Şeyh Kasım ile Devrim Muhafızları"arasındaki bağlantıyı ortaya koyduğunu söyledi.

Bahreyn Kralı'nın danışmanı Hamer, bu ülkedeki Şiilerin lideri muhalif din adamı Şeyh Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına İran Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani ve Hizbullah tarafından gösterilen tepkiye sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Hamer, "İsa Kasım'ın, İran'ın projesinin bir parçası ve Devrim Muhafızları ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Hizbullah ve Kasım Süleymani de bunu onayladı." ifadelerini kullandı.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Şeyh Kasım'ın "mezhepçilik ve şiddet propagandası yaparak dış güçlerin çıkarları için çalıştığı" gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarıldığı belirtilmişti.

Şeyh Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarıldığının duyulması üzerine İran Devrim Muhafızları'nın sınır ötesi faaliyetlerini yürüten Kudüs Kuvvetleri'nin komutanı Kasım Süleymani, Bahreyn yönetimini silahlı direnişle tehdit etmişti.

Lübnan'daki Hizbullah hareketi ise bir bildiri yayımlayarak Bahreyn'in Şeyh Kasım'ı vatandaşlıktan çıkarmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunmuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara