Dolar

32,3346

Euro

35,2006

Altın

2.247,92

Bist

8.718,11

Seyahate çıkarken mutlaka yanınıza almanız gereken elektronik eşyalar

Seyahate çıkmayı sevenler böyle buyursunlar! Sizin için seyahate çıkarken alınması gerekli olan elektronik eşyalar listesi hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-02 15:41:00

Seyahate çıkarken mutlaka yanınıza almanız gereken elektronik eşyalar

Seyahate çıkarken en büyük sorunlardan biri de çanta hazırlamak oluyor galiba. Onu da alsam, şunu alsam mı acaba, bu da ne ola ki, falan filan derken bir bakmışsınız, pek çok lüzumsuz şeyi dolduruvermişsiniz çantanıza ve seyahat için gerekli malzemeler almayı unutmuşsunuz. Ama üzülmeyin! Ben sizin için yanınıza almanız gerekli olan elektronik eşyaları yazdım. Elektronik eşyaların kullanım alanlarının genişliği sayesinde yerden tasarruf da edebileceksiniz. Daha ne olsun! İşte seyahate çıkarken yanınıza almanız gerekli olan elektronik eşyalar!

Cep Telefonu

Ya ne alacaktık! Bariz işlevlerini geçiyoruz ve esas konuya geliyoruz: Öyle uygulamalar indirebilirsiniz ki telefonunuza, hayatınızı kurtaracak ve kolaylaştıracak her şeyi yapabilir telefonunuz. Bir tek yemek yapamaz! O yüzden siz siz olun, onu yanınızdan eksik etmeyin.

Powerbank

Cep telefonu ne kadar gerekliyse powerbank de bir o kadar gerekli. Zira cep teleonunuz şarj etmek için daima priz bulamayabilirsiniz. Böyle zamanlarda elinizin altında bir powerbank olması hayatınızı kurtaracaktır. Güneş enerjisi ile şarj olan çeşitleri de mevcuttur, bu aletler kesinlikle hayatı iyice kolaylaştırmaktadır.

Fotoğraf Makinesi

Cep telefonunuz fotoğraf çekebilir ama asla gerçek bir fotoğraf makinasının yerini tutamaz.Yanınıza alacağınız iyi bir fotoğraf makinası ile dünya tatlısı resimler çekip paylaşabilirsiniz. İyi bir fotoğraf makinası hemde iyi bir gözdür. Pek çok gezginin Canon fotoğraf makinası tercih ettiğini gördüm, siz hangisini tercih ederseniz bilemem tabii!

t5-4

Taşınabilir Hoparlör

Eğlence için birebir, her cebe – çantaya lazım bir alet. İster şehrin göbeğinde olun, dilerseniz de doğanın ortasında. Canınız sıkıldığında ya da ortamınızı daha da güzelleştirmek, birazcık romantik takılmak arzu ettiğinizde açıverirsiniz hemen bir müzik, olur biter!

E-Kitap Okuyucu

Son yılların en popüler aletlerinden. Öyle bir icat ki, sizi hem daha ağır yük taşımaktan, hem de kitaplarınızın bavulunuzda çok yer kaplamasından kurtarmaktadır. Hele ki kitap okumayı seven biriyseniz, yanınızda yüzlerce kitapla dolaşırken bulabiliyorsunuz kendinizi. Bu arkadaşların bazıları internete de girdiği için, kitap seçeneklerinizi devamlı güncel tutabilirsiniz.

Go Pro

Özellikle doğa seyahatlerinin vazgeçilmezlerinden birisi de Go Pro. Şahsen benim de çok sevdiklerimden ve yanımdan ayırmadıklarımdandır kendisi. Gittiğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Vücudunuza ya da aracınıza ya da arzu ettiğiniz herhangi bir yere sabitlenebilme özelliği sayesinde, ellerinizi kullanmadan rahatça ve yüksek kaliteli çekim yapabilirsiniz. Dilerseniz kendinizi dışarıdan çekin, isterseniz de kendi bakış açınızda çekim yapın, karar sizin!

Tablet

Tableti tercih etmeniz için pek çok seçenek var esasında. Bazı işler için cep telefonunuz küçük kalabiliyor. Tam tersine bir laptop taşımaksa hem yükte hem de taşıma alanında sıkıntı yaratabiliyor. Optimum çözümse tablet gibi. Üstelik tabletinizin klavyesi de var ise bir hayli kullanışlı bir hale gelebilir, işlerinizi burdan rahatça halledebilirsiniz.

Seyahat Boyu Saç Kurutma Makinesi

Bu arkadaşı yanınızda bulundurmak hayati önem taşıyabilir. Saçınızı yıkadıktan sonra, eğer onu kurutamayacağınız bir yerdeyseniz ve hasta olursanız, maazallah, tatiliniz zehir olabilir. Halbuki seyahat boyu saç kurutma makinelerinin hem şarjlıları hem de güneş enerjisi ile çalışanları mevcut. Bir fotoğraf makinası kadar elzem bir eşya!

Elektronik Kol Saati

Yanınıza alacağınız her şey bozulur, her şeyi bir yerde unutabilirsiniz ancak bu arkadaş ne bozulur ne de onu bir yerde unutabilirsiniz. Olur da başınıza bir iş gelirse diye, kolunuzda daima bir altın bilezik olmalı! Saatinden tutun da pusulasına kadar, hatta son dönemde arama yapanlarına kadar, bir çok özellik bu arkadaşta mevcut.

Değerli Timetürk okuyucuları artık seyahate çıkarken yanınıza almanız gerekli olan elektronik aletleri biliyorsunuz! Bol eğlenceli ve keşif dolu seyahatler dilerim!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara