Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

Sevil Nuriyeva: İran'ın acem oyunu bitmez

Sevil Nuriyeva, İran medyasının Türkiye'ye yönelik eleştirilerini değerlendirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-10 02:47:40

Sevil Nuriyeva: İran'ın acem oyunu bitmez

Star Gazetesi yazarı Sevil Nuriyeva, bugünkü "İran'ın ACEM oyunu BİTMEZ..." başlıklı yazısında İran medyasının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine yaptığı haberleri eleştirdi. Şimdi İran, Kürtlerin yeni hamisi olma misyonunu kendine yüklemekte ve PKK'yı desteklemektedir, ifadesini kullanan Nuriyeva, "İran yalan haberler yaymakta, Erdoğan'a yönelik iftiralar üretmekte. Bu husustaki oyunlarına Rusya medyası ve kamuoyunu da alet etmektedir. Rusya'nın tutumunu da gözlemlemekteyim. Bu konuya bir sonraki yazımda değineceğim. Şimdilik ise İran'ın kamuoyunda Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya yönelik hamlelerine dikkat çekmek istiyorum," dedi.

İşte Sevil Nuriyeva'nın yazısından bir bölüm:

İran medyasının durmadan Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan, yalan ve iftira dolu itibarsızlaştırma politikalarının asıl kaynağının, İran'ın derin devleti olduğu giderek daha da net gözükmektedir.

ABD ile anlaşmasıyla kendisine yeni misyon biçen İran, aslında yıllardır gizlediği asıl niyetini ortaya çıkarmaktadır. Nükleer konusunda en zor anlarını yaşarken, kendisine olan baskıları kaile almadan destek çıkan NATO üyesi ülkelerden sadece Türkiye vardı. Ve bu Türkiye, bugün kendisi ve ailesini hedef aldığı Erdoğan'ın siyaset ahlakıyla bu tavrı sergilemiştir.

Şimdi İran, Kürtlerin yeni hamisi olma misyonunu kendine yüklemekte ve PKK'yı desteklemektedir. Kendince acem oyunu kurgulamakta ve kendince Türkiye'yi Ortadoğu stratejilerinde yalnızlaştırmaya çalışmaktadır.

İran yalan haberler yaymakta, Erdoğan'a yönelik iftiralar üretmekte. Bu husustaki oyunlarına Rusya medyası ve kamuoyunu da alet etmektedir. Rusya'nın tutumunu da gözlemlemekteyim. Bu konuya bir sonraki yazımda değineceğim. Şimdilik ise İran'ın kamuoyunda Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya yönelik hamlelerine dikkat çekmek istiyorum.

Rusya'dan yayın yapan birkaç haber portalının mali kaynağının İran olduğunu biliyoruz. İnsanlar zannediyor ki, İslami anlayışla yayın yapan bu portalların parası Rusya'dandır. Oysa ki İran menşeilidir. İran, Türkiye'nin son operasyonlarının ardından, durmadan Türkiye'ye iftira sallamaktadır. Niyeti belli. İran bu bölgede Türkiye'nin üstlendiği misyonu üstlenmek niyetindedir. İran, bölgede genişleme hevesini daha önceden göstermekteydi aslında. Lakin yaptırımlar nedeniyle bunu dolaylı yollarla yapmaktaydı. Şimdi kendisini, bölgenin yeni büyük gücü olduğuna inandırmış İran.

Türkiye'nin ve özellikle Erdoğan'ın duruşu, İran'ı cidden rahatsız etmekte. Osmanlı'nın ismi gelince rahatsız olan İran, Türkiye'de 7 Haziran seçimleri sonrası attığı manşetlerden niyetini belli etmiştir. Erdoğan'dan “Sultan” diye, kinayeli bir şekilde bahseden İran medyası, liderlerinin aslında Erdoğan'ı ölümüne kıskandıklarını da biliyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara