Dolar

32,5353

Euro

34,8587

Altın

2.424,72

Bist

9.703,41

Sevgililer Günü alışverişinizi son güne bırakmayın

Salgın sürecinde kargo hizmeti hız kazandı. Belli özel günlerde ise kargocuların sırtına ekstra yüzde 50 daha fazla yük biniyor. Nasıl mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-09 21:05:10

Sevgililer Günü alışverişinizi son güne bırakmayın

Çiftler için yılın en özel günlerinden biri olan Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala, kovid-19 pandemisinin de etkisiyle fiziki alışveriş yapmaktan kaygı duyanlar, online alışveriş üzerinden birbirlerine hediye alma telaşına girmiş durumda.

Yoğun bir dönem dikkat!

Ancak internet üzerinden sevgilisine hediye almak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerekiyor. Keza hem pandemi nedeniyle ekstra yoğun olan kargo sektörü, bir de özel gün yoğunluğuyla birlikte 14 Şubat ‘yükü'nün altından kalkmaya hazırlanıyor.
GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, kovid-19 nedeniyle birçok ihtiyacını online alışveriş yaparak gideren kullanıcıların, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde de daha çok e-ticaret sitelerinden sevdiklerine hediye almayı tercih ettiklerini dile getirdi. Akyürek,
“14 Şubat yoğunluğunun başladığı bu dönemde, perakende sektöründe lojistik hizmetlerini yönettiğimiz markaların kargo girişlerine baktığımızda önümüze çıkan tablo, alışveriş olarak daha çok giyim ürünlerinin tercih edildiği yönünde” değerlendirmesinde bulundu

Yüzde 50 ek yoğunluk yaşanıyor

“Her ne kadar sevginin karşılığı hediye ile ölçülemese de bu özel günde çiftler bir hediye beklentisine girebiliyor. Hediye alışverişlerinizi son güne bırakmayın. Hali hazırda kargo sektörü geçtiğimiz yıllara oranla 2020 yılından beri, müthiş yoğun bir süreçten geçiyor. Ve yılbaşında da görüldü ki; bu yoğunluk normal bir zamandan neredeyse yüzde 50 oranında ek bir yoğunluğun yaşanmasına neden olabiliyor."

Sektör temsilcileri hız ve güveni esas alıyor

Kargo sektörü pandemi ile birlikte iş yoğunluğu kazanırken bu tarz özel günlerde de bu yoğunluk daha da artıyor. Hız ve güvenin önemli olduğunu belirten sektör temsilcileri şu değerlendirmede bulunuyor:

İstanbul başta olmak üzere ülkenin hemen her köşesinde hizmet vermekteyi. Bu alanda lojistik altyapının sağlanıyor olması ilk sırada yer almakta.Motorize ekiplerle birlikte ticari araç sayımızın artırılmasıyla bize gelen talesi absorbe etmeye çalışıyoruz. Özellikle bu önemli günlerde personel ihtiyacının artması bizleri yeni istihdam arayışına da sevk ediyor.
Vatandaşların bu süreçte yoğunluğa neden olmamaları konusunda ise onlara işlerini daha doğrusu hediyeleşmelerini son güne bırakmamalarının onlar için daha iyi ve verimli sonuçlar vereceği bilgisini paylaşmak isteriz"

Haber Ara