Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Serrac’dan Trablus açıklaması: Hafter güçlerine sert şekilde karşılık veriyoruz

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Trablus'u hedef alan Halife Hafter güçlerine sert bir şekilde karşılık verildiğini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-13 14:58:19

Serrac’dan Trablus açıklaması: Hafter güçlerine sert şekilde karşılık veriyoruz

Libya devlet televizyonuna konuşan Serrac, Hafter güçlerinin Trablus'un güneyinde bulunan Tugar bölgesini kontrol altına alma çabaları üzerine UMH'ye bağlı birliklerin saldırılara, paralı askerlere ve darbecilere sert bir şekilde karşılık verdiğini belirtti.

Ülkede birlik zamanının geldiğini vurgulayan Serrac, tarafları bir araya gelerek hukuk devletini inşa etmeye çağırdı.

Halife Hafter, dün "Libya el-Hades" televizyonunda yaptığı konuşmada Trablus çevresindeki silahlı güçlerine "saldırıya geçmeleri" talimatı verdiğini söylemiş ve bu saldırının "belirleyici bir savaş" olacağını ileri sürmüştü.

Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, 4 Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı operasyon başlatmıştı.

Aradan geçen 7 ayda başkenti ele geçirme girişiminde müttefiklerine vadettiği zaferi kazanamayan Hafter'in, son dönemde Rus güvenlik şirketi Wagner Grup tarafından desteklendiği iddiaları da gündeme gelmişti.

 

Haber Ara