Dolar

32,5676

Euro

34,7057

Altın

2.410,90

Bist

9.645,02

Şerif Mardin ile ilgili kim ne dedi?

Bugün akşam saatlerinde vefat eden dünya çapında tanınan Türk sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin ile ilgili akademik ve siyasi çevreden pek çok kişi taziye mesajları yayınladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 23:14:33

Şerif Mardin ile ilgili kim ne dedi?

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Ünlü Türk sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin vefat etti. Cenazesi yarın (7 Eylül perşembe günü) Yeniköy Camii'nden kalkacak olan Mardin ile ilgili akademik ve siyasi çevreden pek çok kişi taziye mesajları yayınladı.

Şerif Mardin'in vefatıyla ilgili "Türkiye'nin önemli bir ilim adamını daha kaybettiği" mesajları yer alırken, en göze çarpan mesaj eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Resmi Twitter hesabından yayınladığı mesajda Davutoğlu "doktora hocam olan Şerif Mardin'in vefatıyla çok kıymetli bir ilim adamını kaybettik." dedi.

Doktora hocam olan Şerif Mardin'in vefatıyla çok kıymetli bir ilim adamını kaybettik.
Allah rahmet eylesin.https://t.co/LsvVybaFor — Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) 6 Eylül 2017

Akademisyen ve yazar olan Faruk Beşer ise son zamanlarda Türkiye'nin kaybettiği değerlere dem vurarak "Halil İnalcık tarih üstadı idi, Şerif Mardin de sosyoloji üstadı, kısa zamanda iki değerli ilim adamı gitti, yerlerini dolduracak adam aranıyor.." dedi.

Halil İnalcık tarih üstadı idi
Şerif Mardin de sosyoloji üstadı
Kısı zamanda iki değerli ilim adamı gitti
Yerlerini dolduracak adam aranıyor — Faruk Beşer (@farukbeser) 6 Eylül 2017

Yeni Şafak yazarı akademisyen Yusuf Kaplan, Şerif Mardin'in vefatı ile ilgili "Şerif Mardin vefat etti. Dünya çapında bir sosyal teorisyendi. İslâm-laiklik konusunda ezber bozdu. Allah rahmet etsin." sözlerine yer verdi.

Şerif Mardin vefat etti

Dünya çapında
1 sosyal teorisyendi

İslâm-laiklik
konusunda ezber bozdu

Allah rahmet etsin pic.twitter.com/gxvfIB7dSr — yusuf kaplan (@yenisafakwriter) 6 Eylül 2017

Ak Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, "kendisinden yeni çalışmalar bekliyorduk" diyerek şu sözlere yer verdi:

"Prof Dr Şerif Mardin vefat etti. Allah rahmet eylesin. Dar kalıplara sıkışmış Türk akademyasında özgün çalışmalar yaptı, eserler bıraktı."

Prof Dr Şerif Mardin vefat etti. Allah rahmet eylesin. Dar kalıplara sıkışmış Türk akademyasında özgün çalışmalar yaptı, eserler bıraktı. — Talip Küçükcan (@tkucukcan) 6 Eylül 2017

Akademisyen Bedri Gencer, eserinin yeni baskısıyla ziyaret edeceğini ama nasip olmadığını söyleyerek şu sözleri yayınladı:

"Türk sosyal bilimcilerinin pîri Şerif Mardin hocamız Hakka yürümüştür. Hocamızı takriz lütf ettiği İslâm'da Modernleşme kitabımızın yeni baskısını takdim vesilesiyle ziyarete niyetlenmiştim, nasib olmadı. Merhûm hocamız yarın Yeniköy Câmiinde kılınacak cenaze namazıyla ebediyete uğurlanacaktır. Sevenlerinin başı sağ olsun."

HÜZÜN

Türk sosyal bilimcilerinin pîri Şerif Mardin hocamız Hakka yürümüştür. — Bedri Gencer (@GencerBedri) 6 Eylül 2017

Haber Ara