Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Serhat Çeker: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, gayrimenkul sektöründe zaman zaman dalgalanmaların yaşanan bir dönemden geçildiğini söyleyerek, gayrimenkul almak için en uygun zaman olduğunu belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-14 18:36:04

Serhat Çeker: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

Gayrimenkul sektöründe, talep açısından zaman zaman dalgalanmaların yaşanan bir dönemden geçildiğini söyleyen Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, gayrimenkul almak için en uygun zaman olduğunu açıkladı.

Edirne Haber'den İpek Deniz'in haberine göre, elinde nakit parası olan vatandaşların büyük küçük demeden gayrimenkul almasının kazanç sağlayacağını söyleyen Çeker, borcu olan müteahhitlerin elindeki gayrimenkul fiyatlarını düşürdüğünü kaydetti.

Çeker, “Piyasa şu anda sıkıntılı bir vaziyette Türkiye ‘de şu dönemde bir seçim atmosferine girdi. Herkes kendi politikasını yapıyor mevcut hükümet de seçime gireceğinden dolayı konut kredilerinde kolaylıklar yapmaya çalışıyor. Tabi bu girişimler de sıkıntılı girişimler devlet bankalarında yapmaya çalışıyorlar ama şu anda konut kredileri faiz oranları düşmüş durumda değil. Şu anda 2'nin üzerinde Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Bankası, devlet bankaları bunlar devletin desteği ile 0.98, 0.78 diyorlar. Müteahhit bu aradaki farkları kimden çıkaracak tabi ki de müşteriden çıkartacak. Bu da şu şekilde olacak diyelim ki müteahhit 300 bine daire satarken 350 bine satacak sen aslında 0.98 e aldığını zannederken aradaki 50 bin ile müteahhit bu farkı kapatmış olacak. Bu parayı da müteahhit bankaya verecek kalan borcunu tahsil edecek böylelikle müteahhit bankaya olan borcunu kapatmış olacak. Geri kalan parayı da cebine koyacak. İşin özü müteahhit banka ile anlaşmalı olmadığı zaman bu krediyi kişiye kullandırmıyorlar. Fakat şu anda konuta yatırım yapmanın tam vakti altın ve döviz artışta değilken ve piyasa durgunken bankaya olan borcunu ödemek isteyen müteahhitler elinde olan 400 bin TL değerindeki daireleri cebine para girmesi maksadı ile 300 bin TL ye kadar satabiliyor. Sistem bu şekilde” diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara