Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Şeref Malkoç: YSK hukukun dışına çıkmaz

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 'YSK'ye herkes güvensin, hukuk gereğini yapar, YSK de hukukun dışına çıkmaz' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-18 13:51:22

Şeref Malkoç: YSK hukukun dışına çıkmaz

Grand Ankara Oteli'nde, Avrupa Birliği (AB) ve Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) birlikte uygulamaya başladığı, "İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi"nin açılış konferansı düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, seçime ilişkin şunları söyledi:

"31 Mart'ta yerel seçimler yapıldı, o tartışılır bu tartışılır ama geçmişte hem siyasetle uğraştım hem de Yüksek Seçim Kurulunda 2 yıl görev yaptım. Bir ülkeyi güçlü kılan, o ülkenin iyi yetişmiş, vasıflı, ahlaklı, düzgün çalışan insanlarıdır ve bu insanların oluşturduğu o ülkenin kurumlarıdır. Seçimler konusunda YSK değil Türkiye'de, dünyaya örnek olacak bir kurumdur, o açıdan YSK'ye herkes güvensin, hukuk gereğini yapar, YSK de hukukun dışına çıkmaz. Biraz süre aldı ama önümüzdeki günlerde de bunun yansımasını göreceğiz."

Şeref Malkoç, KDK olarak özellikle demokrasinin gelişmesi konusunda büyük etkileri bulunduğunu yineleyerek, "Belediye başkanlarının seçim beyannamelerini alın, bir müddet sonra size bahsedilen şeyler yapılmazsa Kamu Denetçiliği Kurumuna gelin, hakkı hep beraber arayalım. Hem denetim yapmış oluruz hem de belediye başkanlarını daha çok çalışmaya teşvik etmiş oluruz" şeklinde konuştu.

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara