Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

'Şenol Güneş sayesinde performansım arttı'

'Şenol Güneş sayesinde performansım arttı'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 14:50:22

'Şenol Güneş sayesinde performansım arttı'
Beşiktaş'ta forma giyen milli futbolcu Oğuzhan Özyakup, geride kalan sezon takımın başına geçen teknik direktör Şenol Güneş sayesinde performansının arttığını söyledi.

Oğuzhan, UEFA'nın internet sitesinde yer alan röportajında, kariyeri boyunca çalıştığı teknik direktörler Arsene Wenger, Samet Aybaba, Slaven Bilic ve Şenol Güneş hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kariyerindeki en önemli dönemin, Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadıkları geçen sezon olduğunu belirten 24 yaşındaki futbolcu, "Şampiyon olmak harika bir histi. Şenol Güneş sayesinde performansım arttı. Bana güvendiğini göstererek öz güvenimin artmasını sağladı. Futbolcu ve birey olarak gelişimime katkıda bulundu. Daha fazla sorumluluk alarak olaylara farklı açıdan bakmaya başladım. Teknik direktörüme hakkımda yanılmadığını göstermek için sezon boyunca elimden geleni yaptım." ifadelerini kullandı.


- "Bilic, her futbolcusuyla arkadaştı"


Oğuzhan, Beşiktaş'ta iki sezon görev yapan Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic'in oyuncularına yakın olmasının, futbolcular için bir avantaj olduğunu belirtti.

Siyah-beyazlı ekipteki ikinci ve üçüncü sezonunda Bilic ile çalıştığını hatırlatan orta saha oyuncusu, "Bilic, her futbolcusuyla arkadaştı. Çok sıcakkanlı bir insan. Bu da oyuncularına farklı bir güven veriyor. Her zaman şakaya açık olduğu için oyuncular kendilerini onun yanında rahat hissediyor." şeklinde görüşlerini bildirdi.


- "Samet Aybaba'nın özel hayatımda çok yardımı oldu"


Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş'taki ilk yılında İstanbul'a alışma sürecinde Samet Aybaba'nın kendisine çok yardımcı olduğunu ifade etti.

Beşiktaş'a transfer olmadan önce İstanbul'da uzun süre kalmadığını aktaran milli futbolcu, "Amsterdam'da doğup Londra'da yaşadım. Daha önce sadece akrabalarımı ziyaret etmek için Trabzon ve Ankara'da bulunmuştum. İstanbul'a geldiğimde Samet Aybaba'nın özel hayatımda çok yardımı oldu. Tabii ki oynama şansı da vererek kendimi göstermeme yardım etti." yorumunu yaptı.

İngiltere'nin Arsenal takımında bulunduğu dönemden de bahseden Oğuzhan, 20 yıldır kulübün teknik direktörlüğünü yapan Arsene Wenger'in her antrenmana aynı motivasyonla gelmeyi başardığını sözlerine ekledi.

Haber Ara