Dolar

32,5197

Euro

34,7440

Altın

2.492,39

Bist

9.524,59

Şenol Güneş: Kovsalar da gitmeyeceğim

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, tartışma konusu olan röportajına açıklık getirirken Beşiktaş'ın transferler gündemi ile ilgili de açıklamada bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-18 12:54:28

Şenol Güneş: Kovsalar da gitmeyeceğim

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları...

- Ne iş yaptığınız önemli değil, hangi işi yaparsanız yapın ülkede yaşanan olaylar yüzünden güne mutsuz başlıyorsunuz. Acıların son bulmasını diliyoruz.

- Kombine alarak takımımıza destek olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene yine şampiyonluğu kovalayan ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaya çalışacak birBeşiktaş olacak.

"BİZ MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARIYIZ"

- Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız. Özgürlükten yanayız. Şampiyonluğu kovalayan bir takım olacağız. Sorun ve mazaret üretmeden yola çıkacağız. Başkan ve yönetim kurulu, iyi işler yapmasaydı geçen sene başarılı olamazdık.

"BAZI KONULARDA KIZGINIM"

- Bazı konularda kızgınım. Bu benim hatam da olabilir. Başkanı ve yönetimi suçlayan biri olmadım, olmam da.

- Gökhan ve Adriano niye alındı' demedim. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Güneş, Orman'ı yaktı" gibi başlıklar bize yakışmıyor. Güneş de Orman da bize lazım. Fikrimi düşüncemi geri almak gibi bir durum yok. Söylediklerimi tekrar izledim. Başka yere kaydırıldığını gördüm.

"KİMSEYE YALAKALIK YAPMADIM"

- Bunları kavga ettirmek isteyenlere söylüyorum, benim öyle bir üslubum yok, başkan bana 'Abi' diyor. Türkiye'nin en iyi başkanı. Kimseye yalakalık yapmadım, durum anailiz yaptım.

- Bir daha izlemedim, ne demişim diye. Hakem suçlaması kesinlikle yapmadım, çok dikkatli konuştuğum konu nasıl buraya getiriliyor anlamadım. Fenerbahçe-Trabzonspor maçını örnek verdim, bahsedilmedi. Kavga isteniyor

"GALATASARAY VE TRABZONSPOR'U SUÇLAMADIM"

- Galatasaray ve Trabzonspor'a neden transfer yaptın diye suçlama yapmadım. Ceza alırlar bilmem. Benim söylediklerimi siz de söyleyip yazıyorsunuz, Galatasaray ile Trabzonspor ile kavga yapmam.

"KOVSALAR DA GİTMEYECEĞİM!.."

- Olay istifa değil, yok ya, başka ne istiyorsunuz? O kadar basit mi? Hayata böyle mi bakıyorsunuz? Gitmemi isteyenlere söylüyorum, kovsalar da gitmeyeceğim. En az 1 yıl daha buradayım. Bu ülkede en güzel şey susmak. O yüzden bilim adamları konuşmuyor. Depremle ilgili bilim adamı konuşuluyor kaos yaratıyoruz. 

"SOSA'NIN YERİNDE OLSAYDIM..."

- Sosa'nın gitmesi bizim planlarımız içinde yoktu. Milan Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor mu? Oynamıyor. Ben olsam Şampiyonlar Ligi'nde oynamak isterdim. Ekonomik olarak çok farklı bir dünyan vardır, onlar olabilir, bir şey diyemem. Geçen sene başında da onunla ilgili soru işaretleri vardı. Doğru davranmadığını kendisine söyledim. 'Antrenmana çıkacaksın' dedim. Benimle konuşurken, kafası başka yerdeydi. Sonra İtalya'ya gitti, geri geldi. Niye gidiyor, niye geliyor, anlamadım. Antrenmanlara düzenli çıksaydı belki kupada bana faydalı olacaktı. Mesela Delgado, Milosevic, son güne kadar antrenmana çıktılar. Herkesin mesleğine saygılı olması gerekiyor. Sosa'nın yaptığı mesleğe saygısızlık. Yönetimin suçu değildir bu. Birincisi eldekilerle Sosa'nın açığını kapatacağız, ikincisi transfer yapacağız. Orta saha bizim en sağlam yerimizdi.

"BU NASIL SİSTEM YA!"

Sosa başarısız olsa, Milan'a gider miydi? Yok! Burada kalırdı. İşte biz başarılı mı olalım, başarısız mı? Bunu Trabzon'da iken Burak Yılmaz'a da söyledim. İyi oynarsa gidecek, kötü oynarsa kalıp takıma zarar verecek. Bu nasıl sistem ya! Ülke futbolu nasıl kalkınacak?

"BAŞKAN BENİ ARAMADI AMA ÜZÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM"

Fikret Orman ile aramızda bir sorun olmadı. Fikir ayrılığımız olsa da biz birbirimizin başarılı olmasını isteriz. Başkana aktarılanla, izlediğinin farklı olduğunu biliyorum. O sözlerimin ardından başkan beni aramadı ama üzüldüğünü biliyorum. Biz bir bütünüz. Böyle bir şeye vesile olduğum için üzgün ve kızgınım. Başkana ve Beşiktaş'a hizmet için buradayım.

"STOPER SORUNUMUZ HALA DEVAM EDİYOR"

- Stoper konusunu halletmiş değiliz. Geçen seneden beri varolan sorun halen devam ediyor. Ben o röportajda 'Stoper alırsak, sol beke Adriano ve Tosic'i kaydırırız. Ama alamazsak Tosic'i stopere çekmek zorunda kalırız' dedim. Mustafa, Veli ve Tolgay uzun süreli sakatlıklar geçirdi. Transfer yapılmazsa Veli'ler ve Mustafa'larla zorlayacağız. Ama bunların takıma ne verceeğini bilmiyorum. Sayısal olarak oyuncumuz var ama nasıl bir katkı yaparlar bilemem.

"TOLGA'NIN AVANTAJI TÜRK OLMASI"

- Kalecilerden memnunum. Boyko geçen seneden daha iyi. Fabri ve Tolga iyi. Tolga'nın avantajı Türk ve takım kaptanı olması.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE EZİLMEK İSTEMİYORUM"

- Biz her halimizle Süper Lig'e hazırız. Eldeki kadroyla ligde yarışırız. Ama Şampiyonlar Ligi'nde ezilmek istemiyorum..Kadroya takviye şart. Şampiyonlar ligi maçı sonrası derbi olacak. Bu tempoyu kaldırmamız lazım. Bu takımla nasıl kaldıracağız? Güçlü olmak zorundayız. Sen bu idmanları kaldıramayacaksan o maçlara çıkamazsın. Futbolun en üst seviyesiyle maç yapacağız. Sen neredesin?

"GÜNDEMİMİZDE BELHANDA VE BİRKAÇ OYUNCU VAR"

- Oyuncu bir maçta oynamadı diye kötü oyuncu sayılmaz. Başka bir maçta oynar. Sürekli değişikliler olacaktır. Belhanda ve birkaç oyuncu var ama alternatif bunlar. İnşallah yeni transferler olacak. Genç oyuncularımıza değer veriyorum ama üst seviyede oynayabilecek durumda değiller şu an.

Haber Ara