Dolar

32,5536

Euro

34,8931

Altın

2.434,10

Bist

9.645,02

Senegalli isim açıkladı! Erdoğan'ı seçtik

Senegal'de Jamra Başkan Yardımcısı Mame Mactar Gueye, yılın şahsiyeti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtiklerini belirterek, 'Erdoğan haricinde dünyada İslam'ı bu kadar açıkça savunan başka lider yok' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-25 12:49:21

Senegalli isim açıkladı! Erdoğan'ı seçtik

Senegal'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "2020 Yılı Kişisi" seçen Jamra adlı sivil toplum örgütü Başkanı Mame Mactar Gueye, Senegal'de ilk kez birlikte bir isim seçtiklerini vurgulayarak, "Erdoğan haricinde dünyada İslam'ı bu kadar açıkça savunan başka lider yok. "dedi.

1983 yılından bu yana Senegal'de eğitim, İslam ve sosyal alanlarda faaliyet gösteren Jamra Başkan Yardımcısı Gueye, AA muhabirine neden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Yılın Kişisi" seçtiklerini açıkladı.

Gueye, Jamra'nın 2015'ten bu yana, topluma fayda sağlamış isimler arasından yılın kişisini seçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugüne kadar sadece bu topluma fayda sağlayan Senegalli isimleri seçmiştik ama bu yıl daha uluslararası bir şey yapmak istedik. Sadece Senegal'e değil tüm insanlığa faydası dokunan kim olabilir diye düşünürken 4 isim belirledik. Diğer 3 ismi söylemeyeceğim ama herkesin ortak kararı Erdoğan oldu. İlk kez Senegal dışında bir ismi seçtik. 30 kişiydik 1 kişi bile itiraz etmedi. Şunu gördük ki Erdoğan haricinde dünyada İslam'ı bu kadar açıkça savunan başka lider yok."

Gueye, "Erdoğan'ı, Hz. Muhammed'in resmedildiği karikatür krizindeki cesareti, dünyanın her yerinde İslamofobiye karşı aldığı tavır ve zulme uğramış toplumlara verdiği destek nedeniyle yılın kişisi seçtik." diye konuştu.

Haber Ara