Dolar

32,5463

Euro

35,0042

Altın

2.427,41

Bist

9.722,09

Sencer ile Tapar’ın annesi aynı mı? Sencer ile Tapar öz kardeş mi?

Sencer ile Tapar’ın annesi bir mi? Uyanış Büyük Selçuklu dizisi yayınlandığı günden itibaren reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Büyük Selçuklu Sultanı Melikşah dönemine ilişkin olayların konu aldığı Dizide günümüz FETÖ terör örgütüne benzeyen Batınilerin sapkın görüşlerine karşı Sultan Melikşah, Sencer, Tapar, Nizamülmülk, Yusuf Hemedani, İmam-ı Gazali’nin büyük mücadelesi işlenilmekte. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Melikşah’ın oğulları Sencer ile Tapar’ın öz kardeş olup olmadığı merak ediliyor. Peki Sencer ile Tapar’ın annesi aynı mı? Sencer ile Tapar öz kardeş mi?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-10 16:02:37

Sencer ile Tapar’ın annesi aynı mı? Sencer ile Tapar öz kardeş mi?

TRT 1'de yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi Pazartesi akşamları izleyiciyi ekranlara kilitlemeye devam ediyor. Büyük Selçuklu Devleti'nin Sultam Melikşah dönemindeki olayları konu alan dizi ile izleyiciler tarihe de yolculuk ediyor. Türk toplumunun ahlaki yapısını erozyona uğratan sözde dizilerden bıkıp usanan izleyiciler Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ele hem tarihimizi hem de kültürümüzü ekranlarda görmekten oldukça mutlu. Alparslan'ın Anadolu'nun kapılarını Türklere açmasından sonra Büyük Selçuklu Devleti Anadolu'da kök saldı. Sultan Alparslan'dan sonra tahta geçen Sultan Melikşah ise Selçuklu Devleti'nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.

tapar-başula

Sultan Alparslan'ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ettiğinden Nizamülmülk, Sultan Melikşah'ın yeni doğan evladına sahip çıkar. Sultan Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk'e teslim eder.  Nizamülmülk, Sencer'i eğitip yetiştirir.

uyanış-büyük-selçuklu

Nizamülmülk, Büyük Selçuklu Devletini yıkmak isteyen zapık görüşlü Batıniler'in kirli yüzünü oraya çıkarmak için Sencer'i onların arasına ajan olarak gönderir. Sencer'in ajan olduğunu anlayan Batıniler, Sencer'in elinde bulunan kutsal emanetleri almak ister. Kutsal emanetleri Sultan Melikşah'a götürmek isteyen Sencer, Bizanslıların tuzağına düşer ve uçurumdan aşağıya atılır. Sencer'i Yusuf Hemedani Hz. Yaralı olarak bulur ve tedavi eder. Bu sırada Tapar ve Sultan Melikşah da Sencer'i arama için yola koyulur. İz sürülmesi sonrası Sencer'in bulunduğu yere gidilir ve Sencer'i yaralı olarak Kınık Obası'na annesine teslim etmesi görevini Tapar'a verilir. Tapar, Sencer'i Kınık Obasındaki annesine teslim eder. Başula Hatun, bu esnada Tapar'ın kim olduğunu söyler. Tapar da, Sultan Melikşah'ın oğlu olduğunu söyler. Başula Hatun'un Tapar'ın Melikşah'ın oğlu olduğunu duyduğunda çok şaşır ve boynuna sarılır. Dizideki bu sahne sonrası izleyiciler Sencer ile Tapar'ın öz kardeş olup olmadığını merak eder? Sencer ile Tapar'ın annesi aynı mı? Sencer ile Tapar öz kardeş mi?

Ahmed Sencer veya Sultan Sencer ya da Muizzeddin Ahmed Sencer (doğum 1086 – ölüm 8 Mayıs 1157), 1097-1118 tarihleri arası Horasan Selçuklu Sultanı, 1118-1157 döneminde Büyük Selçuklu Sultanı. Babası Melikşah annesi cariye kökenli Taceddin Seferiyye Hatun'dur. Sultan Sencer ile Muhammed Tapar'ın anneleri aynı kişidir. Uyanış Büyük Selçuku dizisinde Başulu olarak geçiyor. Ancak Sencer ve Tapar'ın annesinin adı Taceddin Seferiye Hatun olduğu söyleniyor.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları

uyanış-1

uyanış-2

Haber Ara