Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Senatör Graham, Türkiye’ye yaptırım için Trump’ın peşini bırakmıyor!

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı’na en sert tepki gösteren ve Türkiye'ye yönelik yaptırım tasarısını da sunan Cumhuriyetçi Parti’li Senatör Graham, ABD Başkanı Trump’la konuştuğunu ve başkanın kararının 'Türkiye için akla gelebilecek en kötü şekilde oyun değiştirici olacağını' söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 01:33:47

Senatör Graham, Türkiye’ye yaptırım için Trump’ın peşini bırakmıyor!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'na en sert tepki gösteren ve yaptırım tasarısını da sunan Cumhuriyetçi Parti'nin etkili Senatörlerinden Lindsey Graham, Türkiye'yi cezalandırmak için ABD Başkanı Trump'ın peşini bırakmıyor.

Graham, Trump'la konuştuğunu ve başkanın kararının "Türkiye için akla gelebilecek en kötü şekilde oyun değiştirici olacağını" söyledi. 

Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada biraz önce Trump'la konuştuğunu kaydeden Graham, şunları söyledi:
“Türkiye'nin Suriye'deki saldırısını durdurmak için Kongre'yle çalışmak yolundaki kararını tebrik ettim. Başkan Trump'ın kararı, tüm kötü açılardan Türkiye için oyun değiştirici olacak.
Kuzeydoğu Suriye'deki katliamı durdurmamız ve bölgeyi istikrara kavuşturmamız IŞİD'in yeniden ortaya çıkışı ile İran'ın yükselişini önlememiz için elzem.”

kupur_48

Graham, yaklaşık 1 saat önce yaptığı paylaşımda da Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirmekte olduğu 'Barış Pınarı Harekâtı' sebebiyle İran'a uygulanan yaptırımlardan bu yana en "felç edici" yaptırımlar üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti. 

Haber Ara