Dolar

32,5937

Euro

34,7959

Altın

2.496,68

Bist

9.437,65

'Sen kimsin la?' çıkışına soruşturma

Flash TV Ana Haber Bülteni sunucusu Mustafa Yenigün hakkında soruşturma açıldığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 03:53:44

'Sen kimsin la?' çıkışına soruşturma

Temmuz ayında düzenlenen ‘Yeşil Yol' eylemleri sırasında devleti eleştirerek, “Sen kimsin la, sen nesin” diyen Flash TV Ana Haber Bülteni sunucusu Mustafa Yenigün hakkında, TCK'nın 301'nci maddesi kapsamında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Posta.com.tr'nin haberine göre, Mustafa Yenigün, Yeşil Yol eylemlerinin sembol ismi Havva Ana'nın "Devlet kimdir? Ben halkım" şeklindeki tepkisini ekrana getirdikten sonra yaptığı yorumda, bu proje ve santral yapımı gibi diğer projelerin bölgeye, bölge insanına zarar verdiğini söyledi.

​Ardından kendisinin de Karadenizli olduğunu hatırlatıp, babasını kanserden kaybettiğini sözlerine ekleyen sunucu, "Benim de sana soru sormaya hakkım var ey devlet. Hem de kendi şivemle. Sen kimsin la, sen nesin?" demişti.

​301'inci maddede, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" deniyor.
 

 

Haber Ara