Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

Şemdinlililer sahura kadar sokakları şenlendiriyor

Şemdinlililer sahura kadar sokakları şenlendiriyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 11:32:45

Şemdinlililer sahura kadar sokakları şenlendiriyor
Çözüm Süreci'nin bölgedeki etkisiyle silahların sustuğu Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, ramazan ayının gelmesiyle cadde ve sokaklar sahura kadar adeta şenlik alanına döndü.

Şemdinli'de, Çözüm Süreci'nin etkisiyle ramazan ayında cadde ve sokaklarda geç saatlere kadar hareketlilik yaşanıyor.

Uzun yıllar devam eden terör olaylarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Çözüm Süreci ile huzur ikliminin hakim olduğu ilçede, ramazan ayının gelmesiyle orucunu açan vatandaşlar, sahura kadar açık havada vakit geçiriyor.

Şemdinli Belediyesi'nin Cumhuriyet Caddesi'nde her akşam düzenlediği programa katılan vatandaşlar, geç saatlere kadar cadde ve sokaklarda gezip, parklarda zaman geçirmeyi tercih ediyor.

Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şemdinlilerin, ramazan akşamlarını huzur ortamında sahur vaktine kadar şenlik havasında geçirdiğini, kendisinin de vatandaşlarla bir arada olduğunu söyledi.

Çözüm Süreci'nin yaşandığı bir dönemde ilçedeki tablonun memnuniyet verici olduğunu anlatan Öztürk, "Tabi ki bu sürecin devamını diliyoruz. Vatandaşlarımızın bu huzur ortamına ihtiyacı var. Hep birlikte inşallah bu huzur ortamını devam ettireceğiz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Ceyhan Demirel ise üç yıl öncesine kadar insanların rahat şekilde ilçe merkezinde gezemediğini anımsatarak, "Tek kelimeyle inyanların yüzde 90'ı paranoyak olmuştu. Her an bir bomba, bir silah patlayabilir algısı vardı. Ama bugün görüyoruz ki insanlar rahat bir kafayla alışverişini yapıyor, herhangi bir problem söz konusu değil. Dolayısıyla biz bu Çözüm Süreci'nin devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara