Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Selvi: Yeni parti soruldu, Erdoğan, “Sırtımızdan hançerlediler” dedi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü köşesinde kaleme aldığı, 'Erdoğan’ın yeni dönem stratejisi' başlıklı yazısında Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurma girişimlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Sırtımızdan hançerlediler' dediğini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-08 13:03:41

Selvi: Yeni parti soruldu, Erdoğan, “Sırtımızdan hançerlediler” dedi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü köşesinde kaleme aldığı, “Erdoğan'ın yeni dönem stratejisi” başlıklı yazısında Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurma girişimlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sırtımızdan hançerlediler" dediğini belirtti.

Abdulkadir Selvi, bugün Hürriyet gazetesindeki yazısında yeni parti kurulma hazırlıklarından olası kabine değişikliğine, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasından seçim değerlendirmesine pek çok konuya değindi.

"Erdoğan'ın yeni dönem stratejisi" başlıklı yazısında Selvi, yeni parti hazırlıklarına ilişkin Erdoğan'ın duygusallaşıp "Sırtımızdan hançerlediler" dediğini belirtti:

AK Parti'nin içinden çıkan Abdullah Gül ve Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun yeni partiyi kuracakları tarih olarak sonbahar gösteriliyor. Görünen o ki Erdoğan, bir kez daha mücadeleyi seçecek. Milletvekilleriyle toplantıda yeni parti konusu da soruluyor. 

Erdoğan'ın kabine değişikliği sorulduğunda sertleştiği söylenmişti. Ancak yeni parti sorulunca, Erdoğan'ın duygusallaştığı dikkat çekmiş, “Sırtımızdan hançerlediler” demiş. Erdoğan daha önce de “AK Parti'nin gölgesini kendi gölgesi gibi görenler boş çuval gibi devrilecekler” demişti. 

“Tarih olurlar” çıkışını yapmıştı. AK Parti'de “Bir uzlaşma kapısını aralayabilir miyiz? Erdoğan ile Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu bir araya getirebilir miyiz?” çabası içinde olanlar var. Erdoğan o noktada değil. Babacan ve Davutoğlu ile yakın zamanda görüştü. Belli ki uzlaşma ihtimalini görmedi. O nedenle uzlaşma yerine mücadeleyi seçti.

SELVİ: MERKEZ BANKASI FAİT İNDİRİMİNE GİDECEK, BERAT ALBAYRAK GÖREVDE KALACAK

Abdulkadir Selvi yazısında ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı görevden almasına da değindi. Merkez Bankası'nın yeni dönemdeki ilk işinin faiz indirimi olacağını belirten Selvi, kabine değişikliğine ilişkin olarak ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerini koruyacağını öne sürüyor:

Açıktan ve net olarak söylenmese de kabine değişikliği ile gündeme getirilmek istenen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın değişip değişmeyeceği konusu. Öyle ki yabancı ülke temsilcileri dahi bu konuda ülkelerine rapor geçiyorlar. Son dönemlerde geçilen raporlarda şöyle deniliyormuş:

Erdoğan'ın iki kırmızı çizgisi var. Berat Albayrak ve S-400 konusu. Erdoğan, “Ekonomide göstergeler iyiye gidiyor” diyor. Ekonomi yönetimine güvenini hissettiriyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın faiz indirimine yanaşmadığı için görevden alındığını söylüyor. Merkez Bankası'nın yeni dönemde ilk işinin faiz indirimi olacağı sinyalini veriyor. Ayrıca bakanlıkların ayrılmayacağını söylüyor.

*Bu haberde yer alan görüşler yazarına aittir. Time Türk'ün editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Haber Ara