Dolar

32,5645

Euro

34,8342

Altın

2.425,32

Bist

9.645,02

Selvi yazdı: Suriye'ye mi giriyoruz?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi son günlerin en önemli gündem konusu olan Türkiye Suriye'ye girecek iddialarının perde arkasını araştırdı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 09:41:12

Selvi yazdı: Suriye'ye mi giriyoruz?

'Suriye'ye mi giriyoruz. Galiba evet. Peki ne yapacağız?' diye soran Selvi, tampon bölge oluşturulacağını ifade etti.

Selvi ayrıca Genelkurmay Başkanı Nevdet Özel'in istifa edeceği yönündeki iddiaları da yine kaynaklarından edindiği bilgi ile yalanladı. ABD faktörünün de önemli etken olduğunun altını çizen Selvi, sorun mu çıkaracak anlayış mı gösterecek diye de sorguladı.

TAMPON BÖLGE OLUŞTURACAĞIZ

Suriye ile savaşa mı giriyoruz? Hayır. IŞİD'le savaşa mı giriyoruz? Hayır. Suriye'ye mi giriyoruz. Galiba evet. Peki ne yapacağız? Tampon bölge oluşturacağız.

TSK'NIN HAREKAT PLANI HAZIR

110 kilometre uzunluğundaki tampon bölge için TSK'nın bir Harekat Planı var mı? Harekat Planı var. Daha önce hazırlanan Harekat Planları, hükümetten alınan yazılı direktif üzerine güncellenerek Genelkurmay'dan Kuvvet Komutanlıklarına gönderilmiş. Suriye'yle faaliyetlerden sorumlu olan 2'nci Ordu Komutanlığı'nda Harekat Planları güncellendi. Tabur seviyesine kadar Harekat Planlarının güncellendiği belirtiliyor. Tehdidin büyüklüğün göre silah, harp araç ve gereçleri yenileniyor. Şimdilik ek bir askeri takviye düşünülmüyor. Ama hiçbir planlama ilk baştaki gibi cereyan etmiyor o nedenle asker takviyesi seçeneği açık tutuluyor.

ABD FAKTÖRÜ ÖNEMLİ

Burada ABD faktörünü gözardı etmemek lazım. Bakalım IŞİD'le mücadelenin liderliğini yürüten ABD tampon bölge konusunda sorun çıkaracak mı yoksa anlayış mı gösterecek?

SINIRI GEÇMEMEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Bunu test etmiş olacağız. Türk askeri sınırın ötesine geçecek mi sorusuna tekrar dönecek olursak, cevap şu: ”Keşke imkan olsa da sınırın öte tarafına geçmesek. Ama şartlara baktığımızda bu pek mümkün gözükmüyor.”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİ TIKLAYINIZ

Haber Ara