Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

Selvi'den AK Parti'ye 'Arınç' mesajı

AK Parti aday listelerini değerlendiren Abdülkadir Selvi, tıpkı Ali Babacan'ın sürpriz adaylığı gibi Bülent Arınç'ın da listelerde olması gerektiğini ve hala adaylık için geç kalınmış sayılmadığını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 14:37:55

Selvi'den AK Parti'ye 'Arınç' mesajı

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü 'Listelere stratejik dokunuşlar' başlıklı yazısında, AK Parti listelerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Selvi, "Keşke Ali Babacan gibi Bülent Arınç da ikna edilebilseydi. Hatta zaman geçmiş değil. Kesin listeler açıklanmadan bu yapılabilir. Olumlu bir rüzgar estirir. Seçim öncesi teşkilatlara moral verir. Doğrusu AK Parti'nin daha stratejik değişiklikler yapmasını bekliyordum." dedi.

AK Parti'nin erken seçim öncesi süreçte bugüne değin çok önemli iki düzenleme yaptığını ifade eden Selvi, AK Parti'nin büyük kongrede MKYK'yı ve vitrinini değiştirdiğini ve son olarak da listeleri yenilediğini ifade etti.

"AĞIR ABİLER"

AK Parti için sırada 'söylem yeniliği' düzenlemesinin yer aldığını belirten Selvi, AK Parti'nin seçimlere giderken listelerini , "Ağır abilerle" ve yerel isimlerle güçlendirdiğini ifade etti.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

(...)

MHP dışında bir liste sancısı yaşanmadı.

AK Parti listelerini tahkim etti. CHP küçük rötuşlarla yetindi. HDP iskeleti korudu. MHP'de ise 7 Haziran'dan bu yana yaşanan yanlışlar listesine bir halka daha eklendi.

Devlet Bahçeli kendisine rakip olarak gördüğü Meral Akşener'i liste dışı bıraktı.

MHP'de genel başkan adayı olan Koray Aydın ile Ümit Özdağ, tekrar milletvekili adayı gösterildi denilebilir. Ama Meral Akşener bir misyonu ifade ediyor. 28 Şubat'a karşı dik duruşu ve yiğit mücadelesiyle muhafazakar kesimde saygınlığı olan bir isim. Eğer Bahçeli uzlaşmacı bir siyaseti tercih etseydi, Meclis Başkanı MHP'den, Başbakan AK Parti'den olmak üzere bir hükümet kurulabilirdi. Meral Akşener Meclis Başkanı, Ahmet Davutoğlu Başbakan.

Ama olmadı.

"TÜRKEŞ'E HAYIR, AKŞENER'E HAYIR..."
Önce Meral Akşener'in Meclis Başkanvekili olması engellendi. Seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul etmemesine rağmen, listelere konulmadı. Demek ki MHP'de korku dağları sarmış. Milletvekili listelerine konulmaması Akşener'i mağdur konumuna getirdi. Milletimiz mağduru sever.
Koalisyona hayır, azınlık hükümetine hayır, seçim hükümetine hayır, Meclis'te seçim kararı alınmasına hayır, anayasal seçim hükümetine bakan vermeye hayır, iktidara hayır, muhalefete hayır, Tuğrul Türkeş'e hayır, Meral Akşener'e hayır.

"BAHÇELİ'NİN UZUN 'HAYIR' LİSTESİ"

7 Haziran'dan bu yana Bahçeli'nin, uzun bir "hayır" listesi var. Bu nedenle kendisine, "Mister No Bahçeli" dedik. Seçimlerde de milletimiz kendisine, "Hayır"derse sürpriz olmamalı. İktidar olmak istemiyorsun, koalisyona girmiyorsun o zaman millet sormaz mı sen benden ne için oy istiyorsun diye.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

Haber Ara