Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Selvi: Davutoğlu 'Selahattin' demedi

Abdülkadir Selvi, HDP-AK Parti görüşmesinde en çok merak edilen konuya açıklık getirdi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 06:02:38

Selvi: Davutoğlu 'Selahattin' demedi

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü "Ak Parti-HDP görüşmesinde neler yaşandı" başlıklı yazısında, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve HDP arasında gerçekleşen görüşmeden merak edilen o konuya açıklık getirdi. Seçim çalışmalarında Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Selahattin demeyeceğim" çıkışını dünkü görüşmeyi de aktararak açıklık getirdi. Selvi, "Başbakan Davutoğlu, HDP'yi ziyaretinde Demirtaş'a, "Selahattin" dedi mi? El cevap: Demedi." dedi.

İşte Abdülkadir Selvi'nin yazısından bir bölüm:

Herkesin merak ettiği sorunun cevabını ilk başta vereyim.

Başbakan Davutoğlu, HDP'yi ziyaretinde Demirtaş'a, "Selahattin" dedi mi?
El cevap: Demedi.

Hatırlarsanız Başbakan, Kudüs'ün, Musevilerin kutsal kenti olduğu yönündeki sözünden dolayı Demirtaş'a, "Ona artık Selahattin demeyeceğim" diye seslenmişti.

O nedenle AK Parti-HDP görüşmesinin başladığı andan itibaren bu soru sorulmaya başlandı.
AK Parti-HDP görüşmesiyle birlikte, ilk tur tamamlandı.

Hem HDP hem AK Parti heyetleriyle konuştum. Sıcak bir görüşme olduğunu belirttiler.

Görüşmede HDP adına Figen Yüksekdağ konuşuyor. “Demokrasi, Adalet ve Barış" başlıkları altında partisinin görüşlerini aktarıyor.
Konuşmasının başında koalisyonla ilgili mesajlarını veriyor.

“AK Parti- CHP hükümetini" öneriyor. İlginç MHP lideri Devlet Bahçeli'de AK Parti'ye, CHP ile hükümet kurmasını önermişti. Figen hanım bir mesaj daha veriyor. "Seçim hükümetini de tartışmaya hazırız"

Selahattin Demirtaş bir defa araya girip, Başbakan'a, "Ulus devlet" konusunda ne düşündüğünü soruyor. Davutoğlu, "Etnik temelli bir devlet yapılanmasına karşıyız" yanıtını veriyor.

Görüşmenin sonunda Demirtaş tekrar söz alıyor, "Uygun olanı AK Parti, CHP ile hükümet kurmalı" diyor. Sonra sözü MHP'ye getiriyor. HDP'liler, AK Parti, MHP ile koalisyon kuracak diye hop oturup hop kalkıyorlardı. Demirtaş, "Kategorik olarak AK Parti-MHP'ye karşı değiliz. Ama MHP bizi flu görüyor. Savaş hükümeti sözünü ise sadece biz kullanmadık, bu yönde bir algı var" diye konuşuyor.

Demirtaş, “AK Parti-CHP koalisyonuna destek veririz. Ama bu mümkün olmazda seçim derseniz, onu da oturup konuşabiliriz" diyor. HDP, erken seçime sıcak bakmıyor. Eğer AK Parti-CHP hükümeti kurulamazsa, Demirtaş'ın bu sözleri seçim hükümeti için açılmış bir kredi olarak değerlendirilebilir mi? Bir yere not etmek lazım.

Son seçimlerde AK Parti'den HDP'ye yüzde 4.5 oranında bir oy kayması olmuştu. HDP, AK parti heyetini ağırlarken, AK Parti'den gelen oyların rencide edilmemesine dikkat ediyor. Başbakan'ı kapıda kalabalık bir heyetle karşılıyorlar. Giderken Eş Başkanları Demirtaş ile Yüksekdağ kapıya kadar uğurluyor.

Ayrıca ziyarete çikolata ile gelen Başbakan'a, Diyarbakır işi gümüş işlemeli bir fincan takımı hediye ediyorlar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara