Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Selvi: Başbakan tamam referandum işi karıştı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, dokunulmazlık oylamasının ardından kulislerde konuşulan senaryoları yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 08:50:19

Selvi: Başbakan tamam referandum işi karıştı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün açıklanacak AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayları arasında en güçlü isim olarak gösterilen Binali Yıldırım'ın dokunulmazlık oylamaları sırasında TBMM'deki AK Parti kulisinde Başbakan havasında olduğunu belirtti.

Binali Yıldırım isminin kesinleştiğini savunan Selvi, Haziran ayında Meclis'e sunulacak ‘partili cumhurbaşkanlığı' teklifinin referanduma gitmesi halinde ise, dokunulmazlık teklifi için beliren referandum ihtimali nedeniyle kulislerde seçmenin önüne iki sandık konulabileceğinin tartışıldığına değindi.

İşte Selvi'nin bugünkü köşesinde yer alan o iddialar:

"....

ANKARA'DA İKİ FARKLI SENARYO


Bu arada iktidar kulisinde nabız tutmaya çalışırken, anayasa referandumuyla ilgili iki farklı senaryoyla karşılaştım.

Dokunulmazlıklarla ilgili ilk tur oylamada referandum ağırlığı çıktı. Sürpriz değildi. Ama hesapların yeniden gözden geçirilmesine neden oldu. Asıl önemli olan yarın yapılacak olan ikinci tur oylama. Eğer ikinci tur oylamada da referandum sonucu çıkarsa, AK Parti halkın büyük bir destek vererek, dokunulmazlıkların kaldırılmasını onaylayacağı görüşünde.

Bu arada partili cumhurbaşkanlığı da referandum aralığında bir sonuçla Meclis'ten geçerse,Türkiye birkaç ay arayla iki referandumu yapmak durumunda mı kalacak?

OYLAMADA SÜRPRİZ OLABİLİRMİŞ


AK Parti'nin A Planı; başkanlık sistemi. Ama gerçekleşme ihtimali yüksek olan partili cumhurbaşkanlığı. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, haziran ayı ortasında partili cumhurbaşkanlığını Meclis'e getireceklerini söyledi.

İKİ AYRI SANDIK MI KURULACAK?

Partili cumhurbaşkanlığı, Meclis'ten referandum aralığında geçerse yeni bir durum ortaya çıkacak. İki ayrı referandum mu olacak, yoksa tek referandumda iki sandık mı konulacak?

Dün kulisler bu senaryoyu tartıştı.

AK Parti kurmayları ile konuştum. Gerçekçi bulmadılar.

Cuma günü yapılacak olan oylamada bir sürpriz yaşanabileceğini söylemekle yetindiler.

O İSİM BİNALİ YILDIRIM OLACAK

Peki bu arada başbakan işi ne olacak? Bugün başbakan adayı açıklanacak. O isim Binali Yıldırım olacak. "

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara