Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Selvi: Başbakan hangi sözü verdi

Abdülkadir Selvi, 'Davutoğlu, kendi döneminde böyle bir acının yaşanmasından dolayı çok etkilenmiş' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 05:30:54

Selvi: Başbakan hangi sözü verdi

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü "Başbakan hangi sözü verdi" başlıklı yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara olayının aydınlatılması konusunda söz verdiğini belirtti. Selvi, "Ne tek başına iktidar, ne barajı aşmak ne de yükselen oylar hiçbirisi ama hiçbiri Ankara Garı'nda hayatını kaybeden insanlarımızın tırnağına değmez. Ama terörü bir yöntem olarak kullananlar bunu hesap etmiyor. Onların “İnsan” diye bir hassasiyeti yok. Türkiye'yi darbeye sürüklemek için 1980 öncesinde resmi rakamlarla 5600 gencimiz katledilmedi mi?" dedi.

İşte Abdülkadir Selvi'nin yazısından bir bölüm:

10 Ekim bir milat oldu.

1 Mayıs 1977 Taksim bir milat olduğu gibi.

Uludere'den sonra AK Partili bir yetkili, ”7 Şubat MİT krizi ve Uludere devletin karşılaştığı en ağır travmalardı” demişti.

Ankara Garı ise yeni travmamız oldu.

Gün geçtikçe acılar derinleşiyor.

Ama gün geçtikçe soruşturma ilerliyor.

Dün Çankaya Köşkü'ndeydik.

Başbakan, patlamanın olduğu Ankara Garı'nın önüne eşi ve bakanlarıyla birlikte ölenlerin anısına karanfil bıraktıktan sonra gelmişti.
Davutoğlu, kendi döneminde böyle bir acının yaşanmasından dolayı çok etkilenmiş.

Kan anonslarının yapıldığı sırada oğlu ile kızı, "baba kan anonsu yapılıyor. İhtiyaç varsa biz de kan vermek istiyoruz” diye gelmişler kendisine.

Başbakan, ”Bu olay faili meçhul kalmayacak” dedi.

Geçmişte Başbakanların, Bakanların “Namus sözü” verdiklerine tanık olduk.

Erdal İnönü ve İsmet Sezgin, "Uğur Mumcu suikastını aydınlatmak devletin namus borcu" demişlerdi.

Devletin namusu ne oldu bilmem ama Mumcu suikastı aydınlatılamadı.

Ama bu kez durum farklı. Bu söz “Davutoğlu sözü.”

Bu kez devleti yöneten zihniyet farklı.

Cizre'de Hacı Lokman Birlik'in cesedini bir aracın arkasına bağlayan iki kişi açığa alındı.

90'lı yıllarda bölgeye giden bir gazeteci arkadaşım anlatmıştı.

Bölgede operasyonlara giren bir görevli, dolabını açıp, gururla operasyonda öldürdüğü teröristlerin kulaklarından oluşturduğu koleksiyonunu göstermiş.

Bu kez 90'ların devleti yok.

Tunceli'deki çatışmada ölen teröristleri Malatya Adli Tıp'a askeri helikopterle götürüp ailelerine teslim eden bir devlet var.
Hacı Lokman Birlik'in cesedini aracın arkasında sürükleyenleri açığa alan devlet var.

Başbakan, Hacı Lokman Birlik konusunda ilgilileri, ”Raporda bir filtre istemiyorum” diye uyarmış.

Şimdi sırada Ankara patlaması var.

Başbakan, müfettişlerin çalışması tamamlandıktan sonra sorumlular hakkında gereken işlemin yapılacağını söyledi.
Söz Davutoğlu sözü, biz de takipçisiyiz.

Gazetelerin Ankara Temsilcileri olarak tam 1 saat 40 dakika boyunca Başbakan Davutoğlu ile Ankara'daki patlamayı konuştuk.
“İki iz üzerinde yürüyoruz” dedi Başbakan. Ömer Çelik, ”Kokteyl, melez” deyince, başıyla onayladı. “Eylemcilerin, bombaları, biri çanta içinde diğeri yelekle getirdiğini” anlattı.

Eylemde Suruç'takine benzer bomba düzeneğinin kullanılması ve başka bazı belirtiler patlamanın ardında IŞİD'in olduğunu gösteriyor. Canlı bombalar IŞİD. Ama işin planlama boyutunda iki örgütün işbirliği üzerinde duruluyor. ”İki iz” iki ayrı örgütü işaret ediyor. Biri IŞİD belli peki ya diğeri? PKK' mı, DHKP-C mi, Suriye Muhaberatı mı yoksa bilmediğimiz başka bir örgüt mü?

Bunlar birbirine düşman örgütler değil mi? Ama görüyoruz ki Türkiye'ye saldırı söz konusu olunca, 20 Temmuz'dan sonra IŞİD Suruç'ta, PKK Ceylanpınar'da DHKP-C İstanbul'da aynı anda düğmelerine basılmış gibi harekete geçmişlerdi.

Üç örgütü aynı anda Türkiye'ye saldırtan irade, eylem birliği yapmalarını mı sağlamıştı? Türkiye yeni bir terör dalgası ile karşı karşıya.
Canlı bombalardan birinin kimliğinin tespit edilmek üzere olduğu yönünde sinyaller alıyorum. Başbakan, ”DNA örtüşmesi anlamında bir ilerleme var” dedi. Daha önce bomba eğitimi görmüş olan bir IŞİD militanı üzerinde duruluyor. IŞİD'in canlı bomba eylemi için hazırladığı 15 erkek 6 kadın militanının varlığı biliniyor. Canlı bombalar erkek olduğu için onların üzerinde duruluyor. Canlı bombaların birkaçı yabancı uyruklu. İçlerinde yabancılarla evlenip, soyadını alanlar da var.

Başbakan, Ankara patlamasının seçime endeksli bir tarafının olduğunu göz ardı etmiyor.

“7 Haziran seçimleri öncesindeki eylemler HDP'nin barajı aşmasına dönüktü. Şimdiki eylemler ise AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını engellemeye dönük” dedi.

7 Haziran'dan önce Adana ve Mersin'deki HDP teşkilatlarına çiçek saksıları içinde bombalar gönderilmişti. Diyarbakır mitinginde bomba patlamıştı. Kimine göre Diyarbakır mitinginde patlayan bomba ile HDP, Türkiye genelinde birkaç puan yükselmişti.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara