Dolar

32,5900

Euro

34,8253

Altın

2.496,95

Bist

9.454,65

Selvi: ABD, Bahoz Erdal ile çalışmaktan memnun

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, PKK'nın üst düzey yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' lakaplı Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürüldüğüne dair tartışmalara ilişkin olarak, 'Bahoz Erdal’ın yaklaşık 7-8 ay önce Suriye’ye gönderildiği ve YPG’nin başına geçtiği söyleniyor. Silahlı mücadelede önemli bir isim olduğu söyleniyor. O nedenle Menbiç’te IŞİD’e karşı yürütülen operasyonu Amerikalılarla birlikte planlamış. Sahadaki etkinliği nedeniyle müttefikimiz Amerikalıların, Bahoz Erdal’la çalışmaktan dolayı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-14 10:46:56

Selvi: ABD, Bahoz Erdal ile çalışmaktan memnun

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Bugünkü köşesinde son günlerin en önemli gündem maddesini yazan Selvi, Erdal'ın yaşayıp yaşamadığı değil daha önemli olanın ABD ile bu kadar yakın çalışan bir isme suikast girişiminde bulunulması olduğunu söyledi.

"Menbiç'te IŞİD'e karşı yürütülen operasyonu Amerikalılarla birlikte planlamış. Sahadaki etkinliği nedeniyle müttefikimiz Amerikalıların, Bahoz Erdal'la çalışmaktan dolayı memnun olduğu söyleniyor. Bahoz Erdal'ın yaşayıp yaşamadığı elbette ki çok önemliAma bir o kadar önemli olan nokta ise ABD'nin bu denli yakın çalıştığı, PKK'nın önde gelen isimlerinden birine Suriye'de bu eylemin yapılabilmesiSadece nasıl ki Tel Hamis Tugayları'nın düzenlediği suikastta Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü yönündeki haberler ihtiyatla karşılandıysa, Bahoz Erdal'ın konuştuğu yönündeki haberlere de temkinli yaklaşılıyor. Gerçek olan şu, 8 Temmuz Cuma günü saat 20.25'te Himo'dan Kamışlı'ya giden ve Bahoz Erdal'ın içinde olduğu tahmin edilen araç hava uçuruldu. İçindekiler öldü. Net olmayan Bahoz Erdal'ın o sırada araçta olup olmadığı ve yaşayıp yaşamadığı."

"BAHOZ ERDAL BEN HAYATTAYIM DEDİ AMA..."

Dün Murat Karayılan, “Bahoz yaşıyor. Önümüzdeki günlerde açıklama yapacak” dedi. Denge Kürdistan isimli bir radyoda Bahoz Erdal'a ait olduğu ileri sürülen bir konuşma yayınlandı: “Kamışlı'da üç-dört gün önce bir patlama olduğu ve bizim hedef alındığımız yönündeki haberler doğru değildir.” Bu konuşmanın ses analizleri yapılıyor. Bahoz Erdal'ın yaşadığı yönündeki bir başka habere ise Al Jazeera muhabiri Ahmet Zawiti imza attı. Ahmet Zawiti'nin, Al Jazeera'de yayınlanan haberinde Bahoz Erdal, “Görevimin başındayım” diyor. Haberini yazmak için Bahoz Erdal'a yakın kaynaklara ulaşmış. Onların, “10 dakika sonra seni arayacak” demelerinden tam 10 dakika sonra Bahoz Erdal olduğunu söyleyen kişi aramış. Ama ses kaydı yok. Böylesine önemli bir görüşmenin ses kaydı olmaz mı? Ayrıca kendisinden bugün hayatta olduğunu gösteren bir fotoğraf talep edilmiş ama henüz o fotoğraf yok. Ayrıca ne haberde ne de muhabirin anlatımında suikast girişimine ilişkin bir ifade yok. 

Haber Ara