Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Selin vurduğu Güney Asya’ya yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Muson yağmurlarına bağlı selin meydana geldiği Güney Asya’nın 3 ülkesi Hindistan, Nepal ve Bangladeş’te 12 bin 750 ihtiyaç sahibine acil yardım malzemesi ulaştırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-27 13:05:57

Selin vurduğu Güney Asya’ya yardım

Aralıksız bir şekilde yağan muson yağmurları, son 2 haftada etkisini artırarak nehirlerin taşmasına ve heyelanların yaşanmasına neden oldu. Yağmurların en çok hissedildiği Hindistan, Nepal ve Bangladeş'te yaklaşık 25 milyon insan selden etkilenirken, 600'den fazla insan da sele kapılarak hayatını kaybetti, binlerce insanı arama kurtarma çalışmaları ise hala sürüyor. 3 ülkede yaklaşık 1 milyon ev kullanılamaz hale gelirken 500 bine yakın insan da yerini terk etmek zorunda kaldı. Felaket, Pakistan ve Myanmar'ı da etkisi altına aldı.

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım2

ARAKANLI MÜLTECİLER DE ETKİLENDİ

Uzun yıllardır bölgede faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, krizi haber alır almaz 3 ayrı ülkede acil yardım çalışması başlattı. İlk etapta gıda, hijyen paketi, mutfak ve barınma malzemesi dağıtan İHH ekipleri, 12 bin 750 kişiye acil yardım malzemesi ulaştırdı. İHH ekipleri ayrıca, 2017 yılında Myanmar'daki zulümden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı mültecilere de yardım ulaştırdı. Yapılan yardımların listesi şu şekilde:

-Bangladeş'te 4 bin mağdura pirinç, sıvı yağ, mercimek, tuz, şeker ve hijyen paketi ulaştırıldı.

-Bangladeş'te Arakan Mülteci Kampları'nda yaşayan 5 bin Arakanlı'ya pirinç, sıvı yağ, şeker, tuz, irmik ve baharat çeşitleri ulaştırıldı.

-Hindistan'da 3 bin ihtiyaç sahibine barınma malzemesi ulaştırıldı.

-Nepal'deki ihtiyaç sahiplerine ise pirinç, mercimek, sıvı yağ, tuz, şeker, mutfak malzemeleri, çocuk maması, süt ve hijyen paketi ulaştırıldı. Nepal'de yapılan çalışmalardan 750 mağdur istifade etti.

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım3 YARDIM İÇİN

Projeye yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, ACIL yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilir.

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım4

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım5

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım6

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım7

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım8

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım9

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım10

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım11

Selin vurduğu Güney Asya'ya yardım12

Haber Ara