Dolar

32,5836

Euro

34,7981

Altın

2.412,64

Bist

9.645,02

Selin Sayek Böke: Ruh çağırmayı bırakın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, hükümetin ve Erdoğan'ın 'Yenikapı ruhu' vurgusunu eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 10:36:56

Selin Sayek Böke: Ruh çağırmayı bırakın

TİMETUKR | HABER MERKEZİ

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, CHP MYK toplandı.

HDP milletvekillerinin tutuklanması, eleştirilen PM bildirisi gibi konuların gündem egeldiği toplantı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke kameralar karşısına geçti.

Erdoğan ve Ak Parti'nin suç duyurusunda bulunduğu bildiriyi bir kez daha okuyan Böke, Yıldırım'ın “CHP'nin tavrı Yenikapı ruhunu bozmasın” ifadelerine “Türkiye'de ruh çağırma işlemlerinin sona ermesini diliyoruz. Biz demokrasi istiyoruz. Yenikapı'ya giderken de demokrasi demiştik, Yenikapı'dan sonra da demokrasi dedik. Eğer arayış bir ruhsa, o ruhu yıkmış olan AKP'ye esas yıktığının demokrasi olduğunu bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duyuyorum” karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU 10 KASIM TÖRENİNE KATILACAK MI?

Beştepe'deki 10 Kasım anma törenine Kılıçdaroğlu'nun katılıp katılmayacağıya ilgili olarak da "Davet alınıp alınmadığına ilişkin bize ulaşmış bilgi yok. CHP Atatürk'ü, Türkiye'nin önderini Anıtkabir'de anacak. Bundan eminiz. Başka yerde anmaya gerek yok" dedi.

 

Haber Ara