Dolar

32,5430

Euro

34,8906

Altın

2.436,82

Bist

9.645,02

Selim Temurci: 'Kaybettiği halde koltuğunda oturanlar tek adamdır'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, 'Bizim bakanlarımıza bu yapılanları reva gören, 'hayır' kampanyası yapan bir Batı varsa, o Batı, insanlarımıza kurşun sıkmış alçakları kendi topraklarında barındırıyorsa ve Kandil'den 'hayır' sesi çıkıyorsa, Mustafa Kemal'in partisi olan CHP'den 'hayır' çıkamaz' dedi. Temurci ayrıca, 'CHP'nin başındaki zat neden tek adamlıktan bahsediyor? Sürekli seçim kaybediyor, 7 defa kaybetti. Evet, bu ülkede tek adamlık var ama kaybettiği halde koltuğunda otur

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 14:04:06

Selim Temurci: 'Kaybettiği halde koltuğunda oturanlar tek adamdır'
AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "Bizim bakanlarımıza bu yapılanları reva gören, 'hayır' kampanyası yapan bir Batı varsa, o Batı, insanlarımıza kurşun sıkmış alçakları kendi topraklarında barındırıyorsa ve Kandil'den 'hayır' sesi çıkıyorsa, Mustafa Kemal'in partisi olan CHP'den 'hayır' çıkamaz" dedi. Temurci ayrıca, "CHP'nin başındaki zat neden tek adamlıktan bahsediyor? Sürekli seçim kaybediyor, 7 defa kaybetti. Evet, bu ülkede tek adamlık var ama kaybettiği halde koltuğunda oturanlar tek adamdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Ordu Dernekler Konfederasyonu'nun (ORKON) düzenlediği programa katıldı.

Kağıthane Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa, Başkan Dr. Temurci'nin yanı sıra İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, İl Başkan Yardımcısı Özlem Öztekin Vural, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş ve Ordu Dernekler Federasyonu üyeleri katıldı.

İl Başkan Yardımcısı Özlem Öztekin Vural ve İlçe Başkanı Faruk Gökkuş'un açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Dr. Temurci, "Mustafa Kemal'in kurmuş olduğu CHP ve her Türk vatandaşının okuması gereken 'Nutuk' adlı eserde onun bağımsızlık anlayışı, bugünün CHP'sinde yok. İdeoloji ve yaklaşımları değişmiş durumdadır. Eğer kuruluş çizgisinde olsalardı, CHP ile hiçbir sorunumuz olmazdı. Bugün çok farklı bir CHP var. CHP, özellikle 1960 darbesi sonrası demokrasiye geçişle birlikte millete ve sandığa hiç inanmadı. Vesayet odaklarıyla, darbelerle ya da koalisyonlarla kendilerine gözükmez bir iktidar alanı açtı. Demokrasi tarihimiz 1950'den sonra, CHP'nin tek başına hiçbir zaman iktidara gelememesi bir rastlantı değildir. Çünkü bu millet hala Anadolu'da mukaddesatına ve değerlerine, CHP'nin ideolojik yapısının neler yaptığını, büyüklerimiz hala anlatırlar. Ben inanıyorum ki bu ideolojik yaklaşım ve millete inanmayan yapı değişmedikçe, hiçbir zaman bu millet onlara iktidar vermeyecek" dedi.

"Milletin dediği olur"

Temurci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Rahmetli Özal Cumhurbaşkanı olduğu zaman ANAP düşüş eğilimindeydi ama biz en güçlü olduğumuz dönemde Cumhurbaşkanlığı Sistemini istiyoruz. Bunu neden istiyoruz? Şu an anayasamızın 114. ve 115. maddesine bakın. Bu maddelerde Cumhurbaşkanımızın şu anki yetkilerine ilave olarak bizim herhangi bir şey yapmamıza gerek yok. Biz, ülkenin demokratik kazanımlarının, bir gecede elimizden çıkmasını istemiyoruz. Bir gecede milletin iradesinin postal ve tank sesiyle bastırılmasını istemiyoruz. Biz gelecek için bu değişikliği yapıyoruz. AK Parti'nin veya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir şeye ihtiyacı yok. Biz, milletin geleceğinin mutlaka teminat altına alınması gerektiği için çalışıyoruz. Biz güçlü bir Türkiye ve istikrar diyoruz. Bugün bu ülkede rejimin bekçisi olduğunu düşünen CHP'nin dışındaki bütün partiler kapatılmıştır. Muhafazakar, milliyetçi siyaset yapan partiler, sürekli kapatılmıştır. AK Parti'yi de 2008 yılında kapatmak istediler. Dolayısıyla siyasetin kurumsallaşması elzemdir. Siyasette partilerin, Amerika, İngiltere ve Almanya'daki gibi marka haline gelmesi gerekiyor. Siyaset kurumsallaşır, siyasi partiler güçlü olursa ülkede sadece milletin seçtiklerinin dediği olur. Siyasete istikrar gelirse de ekonomik refah ve mutluluk olur."

"CHP yeniden yapılanmalı"

"CHP'nin başındaki zat neden tek adamlıktan bahsediyor" diyen Başkan Temurci, "Sürekli seçim kaybediyor, 7 defa kaybetti. Evet, bu ülkede tek adamlık var ama kaybettiği halde koltuğunda oturanlar tek adamdır. Onun için 16 Nisan'da, Türkiye'de sadece anayasa değişikliği yapılmayacak. Siyasetin önü açılacak, siyasete kalite gelecek ve kaybedenler o koltuklarda oturamayacak. Emin olun siyaset 16 Nisan'da Allah'ın izniyle, sizlerin de yardımlarıyla, CHP de milletin değerleriyle buluşacak, yeni bir yapılanmaya gitmeyi hissedecek. CHP'den beklentim ise, bizim bakanlarımıza bu yapılanları reva gören 'hayır' kampanyası yapan bir Batı varsa, o Batı, insanlarımıza kurşun sıkmış alçakları kendi topraklarında barındırıyorsa ve Kandil'den 'hayır' sesi çıkıyorsa, Mustafa Kemal'in partisi olan CHP'den 'hayır' çıkmamalıdır. O yüzden yol yakınken Yenikapı ruhunu hatırlayalım. 15 Temmuz gecesindeki birlik ruhuyla hareket edelim. Ben CHP ve HDP'ye oy vermiş kardeşlerimi bu yapıdan külliyen ayırmak istiyorum. Çünkü Türkiye'nin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Başkan Temurci, konuşmasının ardından STK temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Soru-cevap bölümünün ardından STK temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber Ara