Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Selefi dernekleri silahlanıyor' iddiasıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 'selefi' derneklerinin silahlandığı iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-21 14:47:07

'Selefi dernekleri silahlanıyor' iddiasıyla ilgili açıklama

Selefi derneklerinin silahlandığı iddiasıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "selefi" derneklerinin silahlandığı iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Böyle bir duruma kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını belirterek, "Paylaşılan ilk demeçten sonra derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "selefi dernekleri"nin silahlandığı yönündeki iddialara cevap verdi.

“Kayıtsız kalmamız mümkün değildir”

Ersoy, İçişleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok derneğin kapatıldığını, birçoğuna da para cezası uygulandığını belirtti.

İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı'nca bu yönde 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildiğini belirten Ersoy şunları kaydetti:

"Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir."

Haber Ara