Dolar

32,3325

Euro

35,1382

Altın

2.242,19

Bist

8.702,35

Selda Bağcan, camilerden şarkısının çalınmasını kınadı

Ünlü sanatçı Selda Bağcan, İzmir'de kendisine ait olan ''Yuh yuh'' şarkısının cami hoparlörlerinden çalınmasına sert tepki gösterdi. Bağcan, ''Ülkeyi bir yerlere çekmeye çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum!'' ifadelerini kullandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-22 12:36:24

Selda Bağcan, camilerden şarkısının çalınmasını kınadı

İzmir'de geçtiğimiz gün yaşanan "Çav Bella"lı sabotajla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Bu olayın yankıları sürerken, dün akşam üzeri de yine ezan sistemine sızılan bazı camilerden Selda Bağcan'ın 'Yuh yuh' şarkısı çalındı.

Yaşanan olaya şarkısı alet edilen sanatçı Selda Bağcan, olaya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

"ŞİDDETLE KINIYORUM"

Yaşanılan olayın provokatif bir eylem olduğunu belirten 71 yaşındaki Bağcan şu ifadeleri kullandı: "İzmir'de cami hoparlörlerinden benim şarkımı dinletmişler. Tamamen provokatif bir eylem. Ülkeyi bir yerlere çekmeye çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum!" cami-hoparlorlerinden-yuh-yuh-sarkisi-calinan-13248370_625_m NE OLMUŞTU?

İzmir'in Karşıyaka, Konak, Çiğli, Buca gibi bir çok ilçesindeki camii hoparlörlerinden "Çav Bella" marşı çalındı. Vatandaşların telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde görüntü alan kişilerin de şaşkınlığını gizleyemediği görüldü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek kentte bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Banu Özdemir gözaltına alındı.

Bu olayın soruşturması devam ederken bu kez İzmir'n Bornova ilçesindeki bir camide Selda Bağcan'ın bir şarkısı çalındı.

 

Haber Ara