Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

Selami Altınok öldürülen PKK'lı sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Selami Altınok, operasyonlarda 2 binin üzerinde PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 11:34:17

Selami Altınok öldürülen PKK'lı sayısını açıkladı


Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Selami Altınok, 22 Temmuz'dan bu yana 2 bin 483 terör olayının meydana geldiğini, buna karşı jandarma, emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının yurt içinde 4 bin 328 operasyon gerçekleştirdiğini, operasyonlarda 2 binin üzerinde PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Altınok, "Hiç kimsenin hukuk devleti sınırları içerisinde yapmış olduğumuz mücadeleye zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Şırnak'taki olaydan farklı sebeplerin, farklı yönlendirmelerin, farklı etkilenmelerin olduğunu ve devletin bu mücadelesini sekteye uğratma gayretlerinin olduğunu, güvenlik kuvvetlerimizin moralini bozma noktasında özel gayretler olduğunu takip ediyoruz. Gerek istihbarat birimlerimiz gerek diğer birimlerimiz bu konuda çalışmalarını devam ettiriyorlar" dedi.

'PKK'NIN SÖZDE ŞEHİTLİKLERİ'

Altınok, PKK'nın sözde şehitliklerinin kişisel gayretlerle yapılamayacağını, bunların kamu desteği, yerel yönetim desteği alınarak yapıldığını belirterek, "Tamamını yıktık. Bundan sonra kalanlar varsa onları da yıkmaya devam edeceğiz" dedi.

"KALEŞNİKOFLARA NAMAZ KILDIRMIYORLAR"

Bakan Altınok, "Sözde şehitlik ve mezarlık dedikleri alanların etrafındaki binalardan 35 tane kaleşnikof aldık. Kaleşnikoflara namaz kıldırmıyorlar" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara