Dolar

32,5311

Euro

34,9490

Altın

2.421,46

Bist

9.722,09

Selahattin Atik, Almanya Hükümeti ve Sosyal Konut Projelerine teşvikler hakkında değerlendirmelerde bulundu

Özellikle pandemi döneminde dünyadaki inşaat sektöründe oluşan daralmadan etkilenmeyen ülkelerden biri Almanya oldu. Almanya’da İnşaat sektöründe projeler gerçekleştiren Selahattin Atik bunun nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-22 16:01:00

Selahattin Atik, Almanya Hükümeti ve Sosyal Konut Projelerine teşvikler hakkında değerlendirmelerde bulundu

“ Almanya'da şirket kurmak isteyenler ve ya kurulmuş şirketi olanlar ile yatırımcılara teşvik sağlayan çeşitli kurumlar bulunmaktadır. Son dönemde Almanya en çok göç alan Avrupa ülkesi olmasından dolayı sosyal konut ihtiyacı da artmıştır. Özellikle sosyal konut alanında proje üreten inşaat firmalarına teşvik konusunda kolaylıklar gelmiştir.” şeklinde açıklamalarıyla Selahattin Atik, inşaat sektöründeki yükselişin bağlantılı olduğu sebeplerden bahsetti.

“Yapılan Teşvikler Artırıldı. Yenileme Çalışmalarına Da Teşvik Verilmeye Başlandı.”

Yapılan teşvik miktarlarındaki artışlardan da bahseden Selahattin Atik konu hakkındaki açıklamalarında yer alan“ Yapılan teşviklerin oranları projenin miktarına göre hükümet tarafından artırılmıştır. Yoğun göç alan bölgelerde yapılan sosyal konutların artan konut talebini karşılamasına ve kentsel dönüşüm projelerinin gereken entegrasyon sürecine destek olmak isteyen hükümet ve teşvik kurumları inşaat sektöründe önceki dönemlerde daha az olan teşvik miktarlarını pandemi döneminde artırdılar. Bu sayede küçük ölçekli şirketler de sektörde yer alabilmiş bu teşviklerden yaralanabilmiştir. Teşvik miktarları, projede üretilecek olan konutun sayısına ve mahiyetine göre belirlenmektedir. Akıllı ve çevre dostu olarak üretilen evler için ayrıca çevre bakanlığı da teşvik vermektedir. Ama Almanya'da teşviklerin miktarları temelde her eyalet için spesifik olarak düzenlenmektedir.” şeklindeki ifadeleriyle pandemi sürecinde hükümetin teşvik politikalarına yer vermiştir.

Haber Ara