Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Sektörün önemli oyuncusu olarak yatırımlarımız sürecek'

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 'Şubat ayında kredili satışlardaki artış, yüzde 400’e ulaştı. Yabancı yatırımcıların sektörümüze olan güveni satışlara da yansıyor' dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 12:20:38

'Sektörün önemli oyuncusu olarak yatırımlarımız sürecek'

 Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, TÜİK şubat ayı konut istatistikleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sektörümüzde 2019 yılının son döneminde gerçekleştirilen faiz indirimiyle birlikte başlayan hareketlilik, faizlerin yüzde 0.79'a çekilmesiyle farklı bir boyut kazandı. TÜİK'in açıkladığı şubat rakamlarına göre satışlarda yaşanan yüzde 51.4'lük artış, faiz indiriminin bir kazanımı oldu" diyen Özyurt şöyle devam etti:

Kredili satışlar arttı

"İndirimden en büyük payı kredili satışlar alıyor. Şubat ayında kredili satışlardaki artış, yüzde 400'e ulaştı. Yabancı yatırımcıların sektörümüze olan güveni satışlara da yansıyor. Şubat ayında yaşanan yüzde20.6'lık artış, sektörümüzün dünyadaki vitrininin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor.
Merkez Bankası'nın faiz indirimi yönünde attığı adımlar, faiz oranlarının gerilemesine yönelik bir sinyal veriyor. Merkez Bankası'nın yeni faiz politikası, satışlardaki hareketliliği destekliyor. Yatırımcılar, her koşulda faiz indirimini seviyor. Yaklaşan bahar ayları ile birlikte, önümüzde bizi bekleyen lansman dönemi olduğunu düşünecek olursak, yatırımcıya sunacağımız cazip ödeme seçenekleri ile satışların en yüksek seviyeye ulaşacağını söyleyebiliriz. Öte yandan satışlardaki artışla birlikte eriyen stoklar da orta vadede yeni projelerin hayata geçirilmesi için önemli bir zemin hazırladı. Kentsel dönüşüm projeleri yönünde başlayan hareketliliği de göz önünde bulundurursak satışlardaki hareketli yapı ile birlikte yeni inşaat çalışmalarının hız kazandığı bir dönem bizi bekliyor diyebiliriz"

Dinamik yapı sergiledik

Özyurt sözlerine şöyle devam etti: "Gayrimenkul ve inşaat sektöründe edindiğimiz köklü tecrübe ile her dönemde satışlarımızda ve inşaat faaliyetlerimizde dinamik bir yapı sergiledik. Geldiğimiz son aşamada Ödül İstanbul projemizin yüzde 80'inin teslim ettik. Bahaş Holding işbirliğinde, Esenyurt'tainşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projesinin 2 etabının teslimlerini, ticari alanların da yüzde 80'inin satışını tamamladık. Ncadde Hayat Residence'ta“Hemen Tapu, Hemen Teslim” dönemi başlattık. Var olan projelerimize ek olarak hayata geçirmeyi planladığımız yeni projelerimizle sektörün en büyük oyuncularından biri olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Haber Ara