Dolar

32,3387

Euro

35,1166

Altın

2.239,81

Bist

8.870,18

“Sektörün geleceğini birlikte şekillendireceğiz”

Pandemi döneminde hem çalışanları hem de misafirleri için gerekli tüm önlemleri alarak hizmet vermeye devam eden Setur, turizmin geleceği için tüm paydaşların bir arada çalışmasının önemini vurguluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-26 10:58:59

“Sektörün geleceğini birlikte şekillendireceğiz”

Setur Operasyonlar Direktörü Oktay Temeller, 27 Eylül Dünya Turizm Günü'ne özel olarak yaptığı açıklamada, pandemiden en çok etkilenen ekonomilerden biri olan turizmin geleceğinin, sektör paydaşları ile birlikte şekillenebileceğinin altını çizdi. Bireysel ya da kurumsal olarak hizmetlerden faydalanan misafirlerin talep ve beklentilerinin bu geleceğe yön vereceğini belirten Temeller, herkes için önceliğin sağlık ve güven olduğunu da sözlerine ekledi.

50 YILLIK TECRÜBEYLE
50 yılı aşkın tecrübesiyle turizmin öncüleri arasında yer alan Setur'un pandeminin ilk günlerinden itibaren hem çalışanları hem de misafirleri için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Temeller; “Çalışma yöntemlerimizden, ürün gamımıza kadar her alanda yenilendik. Turizm, bireysel - kurumsal otel ve uçak biletinden, MICE ve turlara kadar çok ayaklı ve büyük bir sektör. Biz Setur olarak tüm alanlarda kaliteli ve güvenilir hizmet vermekten dolayı büyük gurur duyuyoruz. Müşterilerimiz için değer yaratmak, beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vererek memnuniyetlerini sağlamak üzere her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de tüm departmanlarımız, misafirlerimizin sağlığını gözeterek hem ürün gamımızı ve operasyonel süreçlerimizi yeniledik, hem de geleceğe yönelik yeni modeller oluşturmaya başladık.”

MİSAFİRLERİN SAĞLIĞI ÖNCELİK

Setur olarak pandemiyle birlikte aldıkları önlemlere değinen Setur Operasyonlar Direktörü Oktay Temeller; “Yurt içi seyahatlerimize katılan misafirlerimizi “Güvenli Turizm Serfikası” sahibi otellere yönlendirdik. Sadece aileleri ya da güvendikleri arkadaşlarıyla bir arada olmayı tercih edenler için yurt içinde güvenli mavi yolculuk tur seçeneğimizi hayata geçirdik. Yurt içi turlarımızda kullandığımız araçlarımızda kapasite sınırımızı yüzde 50 yaptık ve araçlarımızın düzenli dezenfekte edilmesi, çalışanlarımızın tamamının kapsamlı şekilde eğitilerek önlemlerin en disiplinli şekilde uygulanmasını sağladık.” dedi.


Temeller sözlerine şöyle devam etti; “Pandemi ile kurumsal seyahat sektörünün dinamikleri ve önceliklendirmelerinde önemli değişimler yaşandı. İş ortaklarımız ve hizmet verdiğimiz şirketler ile çalışanlarının güvenli seyahati adına detaylı çalışmalar gerçekleştirdik. Misafirlerimiz seyahat planlamalarını önce sağlık düşüncesiyle planlamaya başladı. Geldiğimiz noktada Setur olarak yeni dinamiklere hızlıca karşılık verdik ve güven ortamını sağlayabileceğimiz bir yapı kurduk. Önümüzdeki dönemde de teknolojik alt yapımızı kullanarak misafirlerimizin güven duydukları seyahati kolayca gerçekleştirebilecekleri alternatifler yaratmaya devam edeceğiz.”

2021 HAZIRLIKLARI 

2021 yılı turizm sektörü için önemli değerlendirmelerde bulunan Oktay Temeller, Setur olarak misafirlerin taleplerine yönelik hazırlıklarını anlattı.

Temeller; “Yurt içinde “Güvenli Turizm Serfikası” alan otellere yönlendirme yapmaya ve turlarımızda alınan önlemlere dikkatle uymaya devam edeceğiz. Portföyümüze birçok yeni butik otel katacak ve küçük gruplar olarak yapılacak tesislerimizin sayısını artıracağız.Yeni dönem için de turlarımız daha az kişi sayısı ile hijyen güveliğinden emin olduğumuz oteller, ören yerleri, restoran ve açık hava destinasyonlarından oluşacak. Setur olarak yurt dışında kişiye özel çözümlerimizle daha önce olduğu gibi bu süreçte de misafirlerimizin taleplerini karşılayacak ürün yelpazesine sahibiz. Yurt dışı seyahatlerinin başlaması ile misafirlerimize güvenle sehayat edebilecekleri yeni alternatiflerimiz ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Kurumsal tarafta 2021 yılında mevcudu koruyarak yeni satış kanalları yaratmak öncelikli hedefimiz. Türkiye'de teknolojik ilklere imza atmış bir şirketiz ve sektöre yön verecek lider konumumuzu pekiştireceğiz. Dijital alt yapı geliştirme ve yeni teknolojiler üretme konusundaki kararlılığımız 2021 yılında da ön planda olacak.

 

Haber Ara