Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Sektörel defterler elektronik ortama aktarılacak

Sektörel defterlerin elektronik ortamda tutulması 1 Ocak'tan itibaren zorunlu olacak

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 17:04:10

Sektörel defterler elektronik ortama aktarılacak
Basın İlan Kurumunca (BİK), Türkiye genelinde resmi ilan yayımlayan bütün gazetelerin, bugüne kadar fiziki ortamda tuttukları kağıt stok, baskı, bayi-iade ve abone defterlerini, 1 Ocak 2018'den itibaren elektronik ortamda tutmalarının zorunlu olacağı bildirildi.

BİK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, teknik altyapı hazırlıklarının tamamlanması, her gazete için kurumsal kimlik oluşturulması ve yeni sistemin gazeteler tarafından test edilmesi amacıyla 2018 yılına bırakılan elektronik sektörel defter uygulaması hayata geçirilecek.

"Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği" uyarınca, Türkiye genelinde resmi ilan yayımlayan bütün gazetelerin, bugüne kadar fiziki ortamda tuttukları kağıt stok, baskı, bayi-iade ve abone defterlerini, 1 Ocak 2018'den itibaren elektronik ortamda tutmaları zorunlu olacak.

Buna göre, resmi ilan yayımıyla alakalı gazeteler, baskı, iade rakamı haftalık olacak şekilde, bayi-iade, varsa abone ile gazete kağıdının baskıyı gerçekleştiren matbaa tarafından karşılanması istisna olmak üzere, kağıt stok bilgilerini de günlük olarak, İlan Bilgi Sistemi (İLANBİS) üzerinde yer alan elektronik sektörel defterlere işleyecek.

Valiliklerin görev alanındaki resmi ilan yayımıyla alakalı gazeteleri de kapsayan uygulamanın takibi valilikler tarafından yapılacak. İhtiyaç duyulması halinde, ilgili ilin koordine BİK şubesi, sistemin sağlıklı yürütülmesi adına yardımda bulunacak.

Yeni dönemle birlikte gazetelerin fiziki ortamda tuttukları sektörel defterlerin BİK şube müdürlükleri, valilikler, kaymakamlıklar ve noterlikler tarafından tasdik edilmesi işlemi yürürlükten kalkmış olacak.

Elektronik sektörel defter uygulaması, Türkiye genelindeki resmi ilan yayımıyla alakalı yaklaşık bin 200 gazeteye ait bilgilerin elektronik ortamda alınmasına, dijital olarak saklanmasına ve ihtiyaç halinde anında denetlenebilmesine imkan sağlıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara