Dolar

32,3158

Euro

35,0931

Altın

2.296,68

Bist

9.041,61

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 21:03:38

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin naaşı uçakla Adana'ya, ardından karayoluyla Tarsus ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Cenaze, evin çevresinde bekleyen çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Şehidin babası Hayri Gözen, cenaze aracına çıkarak oğlunun tabutuna sarıldı.

Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri erkan ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tuğamiral Demirhan, elini öptüğü baba Gözen'i teselli etmeye çalıştı.

Anne Fatma Gözen de oğlunun gömleğini öperek, gözyaşı döktü. Acılı anne, "Oğlumu ben ölmesi için mi gönderdim? Çok büyük bir ateş düştü yüreğimize. Benim oğlum 'seni bırakmayacağım' diye söz vermişti. Oğlumu aldılar benden" diyerek ağıt yaktı.

Gözen, oturmasını isteyen yakınlarına da "Oğlum içim dik duracağım, oturmayacağım" diye karşılık verdi.

Törenine katılanlar, terör örgütü PKK aleyhinde slogan attı.

Törende, şehidin, polis olan ablası Doğa Gözen, kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Cemre Salih Gözen'in cenazesi, Tarsus Şehitliği'nde defnedildi.

Öte yandan, Tarsus'ta, şehidin baba evinin bulunduğu Yeşilyurt Mahallesi ile ilçe merkezinde evlere ve iş yerlerine bayrak asıldı.

Haber Ara