Dolar

32,5252

Euro

34,9385

Altın

2.439,66

Bist

9.716,77

Şehit Yarbay'ın baba evinde yas var

Dağlıca'da şehit olan Yarbay İhsan Ejdar’ın, Ankara’daki ailesinin evine ateş düştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-18 11:43:14

Şehit Yarbay'ın baba evinde yas var

40 gün önce bir yarbay ve 15 askerin şehit düştüğü Dağlıca'ya atanan yeni Tabur Komutanı Yarbay İhsan Ejdar da 3 askeriyle birlikte şehit düştü. Yarbay Ejdar'ın yanı sıra 2 astsubay şehit düşmüştü, bu sabah yaralı askerlerden birinin daha şehit olduğu açıklandı.

Evli ve bir çocuk babası olan 43 yaşındaki Yarbay İhsan Ejdar'ın şehit düştüğü haberi ailesine bildirildi. Şehit Yarbay Ejdar'ın, Ankara Çankaya'da oturan ailesine acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Ejdar Ailesi'nin oturduğu apartmana bayraklar asıldı.

'BELKİ GELEMEM' DEDİ, HERKESLE VEDALAŞTI

Kurban Bayramı'nı ailesinin yanında geçiren şehit Yarbay Ejdar'ın göreve dönerken komşuları ve yakınlarıyla helalleştiği helalleştiği belirtildi. Şehit Yarbay İhsan Ejdar'ın apartman komşularından Cenk Kadıoğlu, acı haberi komutanlardan aldıklarını söyleyerek, "Terfi oldu, sevindi. Düşünceliydi. 'Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem' diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı. En son üzücü haberi aldık. Komutanlarımız geldi, haberi verince hepimiz yıkıldık. Ülke sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi.

yarbay_4347
(Soldan sağa Şehit Yarbay İhsan Ejdar, Şehit Astsubay Üstçavuş Samet Çakır, Şehit Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu)

TOPSAKALOĞLU'NUN BABAEVİNDE YAS

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun (34) Eskişehir'deki babaevi yasa boğuldu. Oğullarının şehit haberini alan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden emekli baba Yakup Topsakaloğlu ile eşi Vasfiye Topsakaloğlu gözyaşlarına boğuldu.

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Astsubay Üstçavuş Samet Çakır'ın (28), İzmir'deki evinde de yas var. Acılı ailenin yakınları da evlerine Türk bayrağı astı. Daha önce Ankara'da görev yapan bordo bereli Çakır'ın cenazesinin memleketi Trabzon'da defnedileceği öğrenildi.

Haber Ara