Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

Şehit yakını suç duyurusunda bulunacak

Siirt'teki PKK saldırısında ölen kuzeni için Erzurum'da düzenlenen törende Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan ve 'Kardeşi kardeşe kırdırmakla' suçlayan Bulur, bazı yayın organları tarafından 'provokatör, PKK'lı' ilan edilerek hedef gösterilmesi üzerine suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 14:54:48

Şehit yakını  suç duyurusunda bulunacak

Ajansların haberine göre, PKK'lıların 19 Ağustos'ta Siirt'te düzenlediği mayınlı saldırıda yaşamını yitiren 8 askerden Recep Beycur için 20 Ağustos'ta Erzurum'da Hava Meydan Komutanlığında düzenlenen tören sırasında, kuzeni Ömer Bulur yaşanan çatışma sürecine tepki göstermişti. Bulur, "Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı. Kardeşi kardeşe kırdırıyor" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştiriler yöneltmişti.

Bulur bu tepkisi nedeniyle bazı yayın organlarının "provokatör", "Şehit yakını değil, PKK sempatizanıymış" gibi suçlamalara hedef oldu. Belli çevrelerin ve yayın organlarının bu şekildeki saldılarına tepki gösteren Bulur, şunları söyledi:

"Recep ile öz amca çocuklarıyız. Eğer o insanlarda biraz acıma, biraz insaf, biraz aile saygısı varsa gidecekler nüfusa bakacaklar. Soyadlarımız bir değil ama öz amca çocuğu olduğumuzu anlayacaklar. Bizim burada iki öz kardeş bile soy isimlerini değiştirebilir. Bizden başka bin örneğimiz var. Biz dört dedeyiz Köçer, Bulur, Çağan ve Beycur. Bunlar kardeş değilse araştırın gelin. İlk başta provokatör oldum. Provokatör isem taziyenin olduğu yere geleceklerdi, beni araştıracaklardı. Orada olmasam, yerim, yurdum, evim olmasa, 25-30 bin nüfusu olan bir ilçedeyim, herkes bizi tanımasa diyeceğim, 'haydi bu provokatördü porvakatörlüğünü yaptı defoldu gitti.' Ama benim yerim belli, adresim belli, evim belli, kişiliğim belli. PKK'lıyı bıraktım bu seferde IŞİD'ci ilan etmişler. Allahtan korkun ya. Şu an ben Türkiye'de hedef halindeyim. Başka bir il'e gitsem ne malum başıma birşey gelmeyeceği, faşist bir grubun beni linç etmeyeceğini? Sosyal medyada neler olmuş, hiç mi tahmin yapılmıyor. Bu kadar mı insan Allahsız olur, vicdansız olur? Hadi provotörlük neyse de beni iki terörist grupla yandaş yaptılar. Protokole geldiğim zaman Erzurum'da zaten anonsta da benim adım geçiyor. Amcası olarak ben geldim. Karaçoban jandarmada, kaymakamlıkta bilgilerim var. Ben o bilgiyle geldim cenazeyi almaya. Allah aşkına 'ben insanı insan öldürmesin, analar ağlamasın' dedim, çok kötü birşey mi söyledim? Beni terörist ilan edenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım."

Haber Ara