Dolar

32,5571

Euro

34,8555

Altın

2.434,18

Bist

9.722,09

Şehit Serdar Akın'ın ismi okula verildi

Muş'un Varto ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Diyarbakır Sur'da şehit düşen Serdar Akın'ın ismi Varto Anadolu Lisesine verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 11:11:55

Şehit Serdar Akın'ın ismi okula verildi
Muş'un Varto ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Diyarbakır Sur'da şehit düşen Serdar Akın'ın ismi Varto Anadolu Lisesine verildi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinden geçici görevlendirmeyle Diyarbakır'a giderek Sur'daki operasyonlara katılan evli ve bir çocuk babası Uzman Çavuş Serdar Akın, PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit olmuştu. Şehit Uzman Çavuş Serdar Akın'ın (31) isminin bir okula verilmesini talep eden ailesinin isteği bugün gerçekleştirildi. Varto Anadolu Lisesinin ismi, Şehit Serdar Akın Anadolu Lisesine çevrilerek yeni tabelası asıldı. Duygulu anların yaşandığı törene Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Türkiye Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Emrullah Aktaş, Şehit Serdar Akın'ın annesi Fikriye Akın, kardeşleri, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, Askerlik Şubesi Başkan Vekili Teğmen Saim Atik, İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner, Gençlik ve Spor Müdürü Tunay Ergül, AK Parti İlçe Başkanı Figen Ergül, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, şehitlere rahmet dileyerek, "Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, rabbim hepsine rahmet eylesin. Ben Avrupa'da bir yıl kaldım. Avrupa'nın birçok şehrinde sınır kontrolü yok. Pasaport kontrolü yok. Alman'ı, Fransız'ı her gün farklı bir şehirde. Alman Fransız şehrinde, Fransız Alman şehrinde. İngiltere'nin başkenti Londra'dan her gün neredeyse her bir on dakikada bir Bürüksel'e, Amsterdam'a su altında tren gider. Yani Avrupa'da ne milliyetçilik ne de kan ne de gözyaşı var. Avrupa'da hayatını yaşamaya çalışan, ülkesini zenginleştirmeye çalışan insanlar var. Bakın bakalım çocuklar Halep'te, Şam'da bizle aynı kaderi paylaşmış insanların çocukları ölüyor. Düşündünüz mü niye öldüklerini, çok söz söylemeyeceğim. Sadece size bir söz söyleyeceğim, siz çok düşüneceksiniz. Irak-İran savaşında Amerika genelde Irak'a destek veriyordu Saddam döneminde, Amerika Dışişleri Bakanına soruyorlardı, 'hangisinin savaşı kazanmasını istersiniz.' Normalde Irak demesi gerekiyor. Diyor ki 'hiç kimsenin kazanmasını istemiyoruz. Sürekli savaşsınlar.' Bu sözü unutmayın çocuklar. İdeolojiniz olmasın, tek ideolojiniz insanları sevmek olsun. Ta ki 30-35 yaşına gelmiş olduğunuz zaman, zaten o zaman bir dünya görüşünüz oluşur. Şu an Ortadoğu'daki insanlar üzerinden zenginleşmeye çalışan uluslararası şirketler var. Ya onların güdümündeki insanlar olacaksınız ya da insanlığa bulunduğu coğrafyaya faydalı insanlardan olacaksınız. Seçim sizin" dedi.

Şehit annesi Fikriye Akın ise, gözyaşları arasında acılarının çok büyük olduğunu belirterek, hiçbir söz söyleyecek durumunun kalmadığını söyledi. Akın, "Bunu yapanın Allah belasını versin demekten başka bir şey kalmadı" ifadelerini kullandı.

Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Emrullah Aktaş ise, şehit Serdar Akın'ın ailesinin kendilerinden bir talebi olduğunu söyleyerek, "Ailemizin bir talebi vardı. Bir okula kendi adının verilmesini istemiştim. Sayın Valimiz Seddar Yavuz başta olmak üzere, ilçe kaymakamımıza tüm şehit ailelerimiz adına teşekkür ederiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında Varto Anadolu Lisesinin ismi Şehit Serdar Akın Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Haber Ara