Dolar

32,5163

Euro

34,8410

Altın

2.487,33

Bist

9.513,67

Şehit polis son yolculuğuna uğurlanıyor

Şehit polis son yolculuğuna uğurlanıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 12:10:09

Şehit polis son yolculuğuna uğurlanıyor
Terör örgütü PKK mensuplarınca Yenişehir ilçesindeki saldırıda şehit edilen trafik polisi Tansu Aydın için tören düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu'ndan alınan Aydın'ın naaşı meslektaşlarının omuzlarında emniyet müdürlüğünün bahçesine getirildi. Saygı duruşuyla başlayan törende, şehit için dua okundu. Şehidin yakınları gözyaşı döktü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini, polis Tansu Aydın'ın kalleşçe pusuya düşürerek şehit ettiğini belirtti.

"Birkaç gündür gerek DAEŞ, gerek PKK kanlı terör örgütleri hem birbirlerini beslemek suretiyle, milletimize, emniyet güçlerimize, askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza karşı terörist saldırılarını artırmışlardır" ifadesini kullanan Bakan Eker, bu eylemleri yapanlara gerekli cezayı vermekte kararlı olduklarını kaydetti.

- "Toplum olarak karşı durmadığımız sürece bunların son bulması zaman alacaktır"

Teröristlerin hak ettikleri cezayı bulmalarına yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Türkiye kanlı oyunlarla tezgahlarla maalesef karşı karşıya. Kanlı terör örgütlerinin bütün eylemlerine birlik ve beraberlik içerisinde karşı koyarak çıkabiliriz. Bütün terörist faaliyetlere yüksek sesle hepimiz karşı durmak ve bunları kınamak durumundayız. Bu şehirde PKK terör örgütü, insanlar üzerinde baskılar yapmaktadır. Ama dünyadaki terörist örgütlerin her bir yerinde olduğu gibi bizde de hep birlikte toplum olarak karşı durmadığımız sürece bunların son bulması zaman alacaktır."

Bakan Eker, sivil toplum ve meslek kuruluşları temsilcilerinin şiddet ve terör içeren bu tür kanlı saldırılara daha yüksek sesle, daha cesur bir şekilde karşı durmasını istedi.

Terörün kanlı, kalleş ve kirli yüzünün deşifre edilmesi için toplum olarak mücadele verilmesi gerektiğine dikkati çeken Eker, şöyle devam etti:

"PKK'nın ve DAEŞ'in yaptığı eylemlere karşı hepimiz daha bir gür sesle karşı durmak ve onları lanetlemek durumundayız. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da fedakarca, gayretle görevlerini sürdürecekler. Eylemleri yapanları yakalayıp onlara hukuk içerisinde hakkettikleri cezayı verecekler."

- "Vicdanlarda mahkum etmesi gerekiyor"

Bakan Eker, şunları söyledi:

"Terörün kanlı, kalleş ve kirli yüzünün deşifre edilmesi için hepimizin birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Sadece asker ve polis, devletin resmi kurum ve kuruluşları değil bütün sivil toplumun da bunlara karşı İspanya'da olduğu gibi gür ve yüksek bir sesle karşı durması, bunları lanetlemesi ve bunları yüreklerde ve vicdanlarda mahkum etmesi gerekiyor. Toplum olarak bu belayı da inşallah salacağız. Bugün yüreğimiz kan ağlıyor ama bütün bu acılara sabırla, metanetle, dik durarak, terör örgütünü ve mensupları ile destekçilerini sevindirmeyerek, onlara karşı durarak mücadeleyi sürdürecek ve inşallah bu badireyi de milletçe inşallah bertaraf edeceğiz."

Eker'in yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak'a gönderildi.

Haber Ara