Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

Şehit Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in hayatı ve kahramanlığı

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir kimdir, aslen nereli? Ömer Halisdemir'in hayatı ve 15 Temmuz'daki kahramanlığı hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminde büyük bir cesaret göstererek darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir, şehit oluşunun ikinci yılında anılıyor. Peki Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz'da ne yapmıştır? İşte merak edilen tüm detaylar.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-12 14:37:04

Şehit Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in hayatı ve kahramanlığı

Şehit Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in hayatı ve darbe girişimi gecesi yaşanan tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. FETÖ'ye bağlı askerlerin gerçekleştirmeye çalıştığı 15 Temmuz darbe girişimi halkın ve Ömer Halisdemir gibi şehitlerin direnişiyle engellendi. Darbe girişiminden iki yıl geçmesine rağmen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir unutulmadı ve anılmaya devam ediyor. Onlarca kişinin şehit düştüğü 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci Semih Terzi'yi vurarak, darbe girişiminin seyrini değiştiren isim ise Ömer Halisdemir oldu. Korkusuz kahraman Halisdemir'in 15 Temmuz gecesindeki görüntüleri ise yürekleri sızlatırken aynı zamanda gururlandırıyor. İşte şehit Ömer Halisdemir'in hayatı ve kahramanlığı hakkındaki önemli bilgiler.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR? 

Ömer Halisdemir 20 Şubat 1974'te Bor, Niğde'de doğmuş, 16 Temmuz 2016 Gölbaşı, Ankara'da hayatını kaybetmiş Türk askeridir. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayıydı. Kendisine vur emri, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tarafından verildi.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yaptı.Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer aldı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile birlikte daha önceden Afganistan'da görev yapmıştı.

 

Haber Ara