Dolar

32,5066

Euro

34,9897

Altın

2.436,01

Bist

9.716,77

Şehit Metin Yüksel şehadetinin 38. yıl dönümünde anıldı

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu her yıl olduğu gibi bu yıl da Fatih Camii avlusunda şehid edilen Metin Yüksel’i şehadetinin 38. senei devriyesinde dualarla yad etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-23 16:04:17

Şehit Metin Yüksel şehadetinin 38. yıl dönümünde anıldı

Sabah namazı çıkışı şehadet ve cihad ile ilgili ayetlerin okunmasıyla başlayan program, Metin Yüksel'in biyografisinin okunmasının ardından salavat-ı şerif, ezgi ve sloganlarla devam etti.

İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Mehmet Yaroğlu yaptığı konuşmada Metin Yüksel'in mücadeleci ruhundan bahsetti. Yüksel'in Allah yolunda cihad eden gerçek bir muvahhid ve mücahit olduğunu ifade eden Yaroğlu, “Bizler Anadolu Gençlik mensupları olarak Metin Yüksel ağabeyimizin cihat ve istikamet üzere yürümüş olduğu bu kutlu yolda çalışmalarımızı onun kararlığı ve mücadeleci kimliği ile sürdüreceğiz. Davası, kıyamı ve şehadeti ile önümüzde bir rehber olan Metin ağabeyimizden devraldığımız sancağı son nefesimize kadar Allah yolunda cihad ederek sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

image5

ŞEHADET MEVSİMİNİ CANLI TUTACAĞIZ

Programda konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut ise şehadetin öneminden bahsetti. ‘Cihad, bütün insanlığın saadeti için çalışmaktır' diyen Bulut, Metin Yüksel'in en büyük mirasının şehadete özlem duyan bir nesil olduğunu söyledi. Bulut, ‘Şehadet yeni nesillere unutturulmaya çalışılıyor. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler Şehadeti unutturmayacağız ve şehadet mevsimini her daim canlı tutacağız' dedi. Bulut konuşmasında, ‘Metin Yüksel davası, inancı ve ideali uğrunda fedakârlık yapabilen bir neslin öncülerindendir. Onun yere düşürmeden devrettiği bayrağı bugün Milli Görüş Nesli yani Anadolu Gençlik erleri taşımaktadır. Bu yolculuk kıyamete kadar elden ele taşınarak devam edecektir' ifadelerini kullandı.

image6

METİN YÜKSEL'İN KABRİ BAŞINDA KUR'AN-I KERİM

Okunan salavat, tekbir ve ezgilerin ardından Fevzipaşa caddesinden kortej halinde Edirnekapı'da bulunan Necatibey Mezarlığı'na doğru salavat-ı şerif ve tekbir sesleri ile yürüyüşe geçildi.

image3

Metin Yüksel'in kabri başında okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. Yüksel'in babası Molla Sadrettin, Necatibey Mezarlığı'nda kabri bulunan Mavi Marmara şehidlerinden Necdet Yıldırım, Cevdet Kılıçlar'a dualar edildi. Programda Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan da anıldı.

image2

image1

Haber Ara