Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

Şehit Halisdemir’in adıyla daire satıyorlar

15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in adı bir inşaat firmasınca yeni yapılan siteye verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 19:06:58

Şehit Halisdemir’in adıyla daire satıyorlar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in adı fırsatçı kişi ve kurumlarca yeni rant kapısı halini aldı.

Bunun son örneği, yeni yaptığı siteye Halisdemir'in adını veren bir inşaat firması oldu.

Sakarya'da bulunan “BH Huzur İnşaat” adlı firma, yeni projesini “Konforlu bir yaşamın yeni adresi: Şehit Ömer Halisdemir sitesi” sloganıyla satışa çıkardı.

Yaşanan bu durum Halisdemir ailesinin de tepkisini çekti. Niğde Valiliği'ne bir dilekçe veren aile, oğullarının isminin ve resminin hiçbir şekilde filmlerde, reklamlarda, kar amacı taşıyan şirket ve işletmelerde, vakıf, dernek ve sivil toplum örgütleri tarafından kullanılmasına izin vermediğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Valiliği, Halisdemir ailesinin, aksi davranışta bulunanlar hakkında yasal yollara başvuracağını duyurdu.

Ömer Halisdemir, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit olmuştu.

Haber Ara